Carregant...
 
[Mostra/Amaga Menús de la dreta]

Imprimir
 • Món
  • No hi ha cap idioma assignat a aquesta pàgina.

 

ta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="CONTENT-TYPE" /> ta content="OpenOffice.org 2.4 (Linux)" name="GENERATOR" />yle type="text/css">

PRESENTACIÓ XIC-GRÀCIA - XARXA D’INTERCANVI DE CONEIXEMENTS - 1 JUNY 2008

Introducció

Abans que res, això és una festa. Som moltes persones que creiem en l’intercanvi i que estem disposats a compartir: el nostre temps i els nostres coneixements. I això s’ha de celebrar! Per això farem una breu presentació de la XIC Gràcia (Xarxa d’Intercanvi de Coneixements de Gràcia) i dels grups de coneixements que comencen, i desprès farem un pica-pica per posar-nos d’acord en quan comença cada grup, qui en formarà part, on es reunirà i exactament en què consistirà. Quan es decideixi el dia, l’hora i el lloc, farem la difusió per si hi ha gent que no ha pogut venir a la presentació i s’hi vol apuntar.

Presentació XIC – Gràcia

Què es la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements (XIC Gràcia)?

A l’Ateneu Rosa de Foc, un espai d’acció i pensament crític, autogestionat i amb funcionament assembleari, sorgeix al 2003 el projecte Xaingra, la Xarxa d’Intercanvi de Gràcia. A Xaingra fins ara intercanviàvem béns i serveis. Però, per seguir resolent la nostre quotidianitat i relacionar-nos sense passar pels diners, també volem intercanviar coneixements amb regularitat. Amb aquest objectiu neix la XIC Gràcia (Xarxa d’Intercanvi de Coneixements de Gràcia).

Intercanvi” no significa comprar i vendre, això està clar. Però tampoc volem que signifiqui “tu dones, jo rebo”. A la XIC “tots donem i tots rebem”. Perquè tothom sap alguna cosa que pot ensenyar i tothom ignora alguna cosa que pot aprendre. Es tracta de compartir els coneixements. I el primer que volem compartir és a aprendre a desaprendre el concepte de curs o de classe.

Com?

-Per mitjà de grups d’aprenentatge cooperatiu. No cursos, ni classes.

 • Facilitarem intercanvis puntuals i particulars, però la XIC és una xarxa de grups.

 • Tots farem un aprenentatge, els uns dels altres, a partir de les nostres experiències.

 • Compartirem i intercanviarem coneixements d’una manera cooperativa: entre tots decidirem el què volem aprendre.

- Amb un dinamitzador. No professor.

Sovint el dinamitzador sabrà més d’un determinat coneixement que la resta de participants, però no sempre ha de ser així. El dinamitzador adquirirà el compromís de proposar temes, preparar-se les trobades i en un principi la seva presència serà necessària, tot i que els grups hauran de tenir vocació d’autogestió, i qualsevol dels seus membres podrà esdevenir dinamitzador del grup.

- Amb autogestió dels participants. No alumnes.

Venim a compartir, no a aprendre d’una manera passiva. En un principi potser no sapiguem gairebé res d’una temàtica, però amb el temps tots podrem dinamitzar el grup i aconseguir que s’autogestioni. Això requereix d’un compromís, per part del dinamitzador però també per part de tots els participants. La corresponsabilitat permet que si algú fallà, un altra pugui assumir el compromís.

 

Grups que comencen

Dels formularis de la XIC emplenats hem vist que hi ha uns cursos amb forta demanda que són els que primer començarem.

N’hi ha d’altres que s’han ofert i que encara no tenen prou demanda per començar. Però en breu els començarem.

Els que entreu a formar part dels grups podreu fer de dinamitzadors d’altres grups més endavant.

Ara cada dinamitzador presentarà el seu grup i demanarà qui vol formar–ne part per conèixer-nos les cares. Durant el pica-pica podreu reunir-vos amb el dinamitzador per fixar dia, hora, espai i temàtiques. Parlant la gent s’entén!

Grups que comencen i dinamitzador. Demanem aixecar la mà als interessats.

 • Cuina Sana – Clàudia Manyà – claudiamanya @ gmail.com

 • Dinàmica-Teràpia del Riure - xAVIER MeleRiUbeda melonet79@hotmail.com

 • Dibuix – Pili Parra - piliparra69 @ gmail.com

 • Ceràmica – Elisabet Curt – elisabet_curt @ yahoo.es

 • Guitarra – Pablo -

 • Flash – Jordi Peris -jordiperis @ gmail.com

 • Titelles de goma-espuma – Reies -reies @ gracianet.org

 • Fer pa – Iolanda Ciriano-yolanda @ fa.upc.edu

 • Física – Francesc Rota - rota @ ifae.es

 • Conversació en francès – Robert - mundobito @ hotmail.com

 • Linux – Xavi de Pedro (Infoespai) – xavi @ confluencia.net

 • Escriptura creativa – Miquel Riba – miquelriba @ hotmail.com

 • Grup de teatre – Laia Rota – laiarf @ gmail.com

 • Conversació català (per anglès) – Oriol Antem – llargandaix2004 @ yahoo.es

Informació dels grups que podrien començar en un futur

- Es van oferir, però encara no hi ha prou interessats o encara no hi ha la possibilitat de dinamitzar-los:

 • Paper maché, teatre per a nens, informàtica per a principiants, grups de pares i mares, grup de lectura, estereoscopia, ex libris, castellà.

- En emplenar el formulari per inscriure’s a la XIC, a la casella dels coneixements que es poden oferir, hi va haver persones que van oferir determinats coneixements i que en un futur poden dinamitzar grups de:

 • Teràpia del riure, Kundalini Ioga, laboratori de teatre, donar massatges, navegació a vela, dansa del ventre, ball contemporani i flamenc, malabars (poi), italià, sexualitat, tocar el baix, escriure a màquina, construcció d’estructures d’altells, tallers de complements d’arracades, clips i peces de feltre, creiexement personal, dinàmiques de grup, edició de curtmetratges, Premiere 2.0, fer blogs i pàgines web, fotografia, grafitti (stencil), escriptura de guió cinematogràfic, pintura de samarretes per nens, pintar vidre, fer pastissos, fer apnees, jocs per nens, consum responsable, llatí, matemàtiques, producció gràfica de baix cost, Steinberg cubase i nuendo...

 

Inscripció a la XIC

Si hi ha algú que no està apuntat a la XIC, si us plau agafeu un dels díptics i empleneu el formulari través del web adequat per fer-ho o dipositeu-lo emplenat a la bústia de la XIC, a l’entrada de l’Ateneu. El web apareix al díptic.

La XIC-Gràcia ha estat impulsada per Xaingra, que és un projecte sorgit de l’Ateneu Rosa de Foc. Però neix amb tot l’interès que d’altres col·lectius de Gràcia se sumin al projecte, com ja és el cas de l’Infoespai i l’Aixada on també es faran grups de coneixements i on també us poden informar sobre la XIC.

Aquí a l’Ateneu hem decidit ampliar el nostre espai, sobre tot tenint en compte que la XIC en demana més del que disposem fins ara.

Qui? Quan? On? Preguntes?

Abans ha quedat penjat qui, quan i on. Ara, tot fent un pica-pica, és el moment de decidir-ho. Abans, si teniu alguna pregunta d’interès per tothom, mirarem de contestar-la.

Merci.

 


Cerca a Google [intercanvia] [Alternar verticalment]

 
intercanvis.net
WWW

Col·labora! [intercanvia] [Alternar verticalment]

Vàries formes:
1. Via Moneda Social
2. Via Transferència a CC
3. Via Paypal
4. Ajudant en la web

Canvia l'Idioma [intercanvia] [Alternar verticalment]