Carregant...
 

XIC Connecta Ajuda

Fòrums > XIC Connecta> Benvinguts/des!
Imprimeix només aquesta pàgina Imprimeix totes les pàgines
rosabc publicacions: 11 3 estels usuari/a fora de línia

Hola mol tbones,
formo part del Borro coperativa de consum de st andreu i ens preguntem des d'un grup de persones les diferencies entre XIC i BAnc del TEMPS.
Volem engegar una iniciativa en aquesta direccio i estem mirant quina ens convindria mes a nosaltres i es clar al barri.

Moltes gracies
rosa


Xavi publicacions: 258 3 estels usuari/a fora de línia

Hola Rosa:

Mira la taula comparativa que vam fer:
http://intercanvis.net/Comparativa

I a part, et recomano que vingueu a la trobada "ETI" del 6 d'octubre a Aurea Social, que justament és per a facilitar les coses a gent que comença, i que es puguin recollin recomanacions a partir de l'experiència real de les xarxes que ja funcionen, i de com funcionen, etc.
Més informació:
http://intercanvis.net/ETI

Ja diràs si tens més dubtes, i fins el dia 6 d'octubre!

XaviXavi publicacions: 258 3 estels usuari/a fora de línia

Hola Rosa:

Pots veure una comparativa senzilla a:
http://intercanvis.net/Comparativa

La meva experiència personal em diu que a les Xarxes d'Intercanvi de Coneixements (XIC) se sol oferir coneixements lliurement a la gent sense comptabilitzar les hores que ha invertit el que ensenya respecte als que aprenen (bé, sembla que sovint més que una relació de mestre a alumnes hi ha més sovint una relació gairebé d'iguals de "comunitat d'aprenentatge", però bé). A la gent que rep se la sol animar a que ensenyi alguna cosa als altres, que tothom tenim molts coneixements útils que poden interessar a altres persones, etc.

En els bancs del temps, s'intercanvien serveis (un servei pot ser ensenyar coses, però també de matxaca fent una tasca que l'altra persona ja sap fer però que vol o prefereix que algú altre li faci, etc) i aquest intercanvi es fa pagant en una moneda social que recolza la comunitat que forma part de la xarxa (banc del temps), que no són euros, sinó hores en un banc del temps.

És a dir, en poques paraules, les XIC serien més altruistes, però requereixen més maduresa i constància potser de la gent que participa, per tal d'encoratjar a altres a participar ensenyant coses. En els bancs del temps, se suposa que a la gent ja li motiva el propi fet de guanyar capacitat d'obtenir seveis dels altres (via una moneda comú), en mesura proporcional a la que tu en donis.

Opinió personal, es clar. Altres poden tenir altres opinions, o experiències, faltaria més.
Per si et serveix la meva opinió.

Atentament

Xavi

P.d: Per cert, el proper dissabte 6 d'octubre tenim previst fer una trobada de compartir experiències i reflexions al voltant de les xarxes d'intercanvi, XIC's, Bancs del Temps, Ecoxarxes, etc.
Animeu-vos a venir i a participar amb les vostres preguntes (i respostes a partir de la vostra experiència persona o grupal!) :-)
Més informació:
http://intercanvis.net/ETIMostrar publicacions:
Saltar al fòrum:

Cerca a Google [intercanvia] [Alternar verticalment]

 
intercanvis.net
WWW

Col·labora! [intercanvia] [Alternar verticalment]

Vàries formes:
1. Via Moneda Social
2. Via Transferència a CC
3. Via Paypal
4. Ajudant en la web

Canvia l'Idioma [intercanvia] [Alternar verticalment]