Carregant...
 

[Intercanvis.net - Fòrum General] Ajuda

Fòrums > [Intercanvis.net - Fòrum General]> Sol·licitud per una subxarxa privada

Sol·licitud per una subxarxa privada

pedrochanger publicacions: 5 1 estels usuari/a fora de línia

Hola,

Des del grup de treball de Xarxa d'Economia Solidària de l'Assemblea de Sant Andreu de Palomar necessitem una xarxa privada dins de la xarxa de Sant Andreu:
http://intercanvis.net/Sant+Andreu

Això ho permet tiki? I els administradors d'aquest lloc?

El motiu és que volem habilitar dins de l'Assemblea i afins un Banc del Temps per operar amb Coneixements i Serveis amb prou capacitat per ser una alternativa real als Euros.

Tenim intenció d'arrencar directament amb això, i sentim de forma imprescindible un control de qualitat i fiabilitat. Volem inspirar confiança i assegurar que les coses es desenvoluparan sota la bona voluntat. Per això, farem ús d'entrevistes personals per a la inserció, i potenciar el sentit humà dins d'aquesta subxarxa.

Cal que tinguem un usuari comunitari per al grup amb permissos per administrar aquest subgrup, és a dir, poder convidar i expulsar membres.

Les ofertes i demandes dins d'aquest subgrup poden ser visibles, però només operables/utilitzables per membres del mateix subgrup.

Possiblement, a altres barris/grups els interessi aquesta funcionalitat.
Veurem si és possible.

Gràcies,
Pedro


Xavi publicacions: 258 3 estels usuari/a fora de línia

Hola Pedro:

Com ja et vaig dir per telèfon el cap de setmana, si que es pot, però la configuració de tot plegat per fer el que dius és quelcom avançat i porta temps.

Per tant, et diria el mateix que ja et vaig dir per telèfon, apren a configurar-ho tu primer en un tiki local teu al teu ordinador. i Quan hagis decidit com vols configurar el que vols fer (jo et puc guiar), llavors parlem dels detalls de com integrar-ho a intercanvis.net global, etc. La decisió de si integrar-ho tot com tu proposis o no s'haurà de discutir amb una reunió de coordinació d'interxarxes, per que pot haver-hi més gent que vulgui o no fer subgrups privats on hi hagi algun criteri concret per a convidar i expulsar membres (això "d'expulsar", dit així alegrement, fa una mica de respecte, però bé, sempre es pot parlar de quins criteris voleu emprar per a fer gent fora de tal o qual grup, etc. "Parlant s'enten la gent").

Per començar et recordaria de nou el que et vaig per telèfon:

Instal·la't un Tiki:
http://doc.tiki.org/Installation

Un recurs molt bo per aprendre de forma àgil són les guies de Rick Sapir: "Tiki for smarties" i "Tiki essentials" (en paper i en format digital)
http://tikiforsmarties.com

A intercanvis.net emprem l'estil de tema css i plantilles "jgui > excitebike"

I aplica el perfil de configuració "Barter_Market". Mira
http://profiles.tiki.org

per saber més sobre com es fa això.

I pregunta de nou quan t'encallis.

Pel tema d'emprar el sistema de monedes locals propi de Tiki, mira't la documentació de:
https://doc.tiki.org/TUC (Tiki User Credits)

No ho teníem actiu encara a intercanvis.net per que apostàvem des de fa anys per emprar el sistema de monedes comuns a altres programes web anomenat cclite (pots veure http://intercanvis.net/art8 per a més informació sobre això). Però com més complex és el sistema que es vol muntar, més lent és tot plegat. Així, per al vostre cas local emprant Tiki només, tot és molt més senzil (i funcional des de fa anys, fins a on jo sé) amb els Tiki User Credits. Podràs definir la moneda hora vostra a Sant Andreu, i/o la moneda local que volgueu, etc.

Si calgués fer algunes millores a la funcionalitat TUC aquesta de Tiki, seria interssant identificar els punts de susceptibles de millora fàcil en les properes setmanes, per que del 20 al 26 d'agost de 2012 hi ha una trobada internacional de programadors de Tiki (TikiFest) a Barcelona, i un dels objectius de la trobada és fer millores per a facilitar la feina de les xarxes d'intercanvi de coneixements locals, etc.

Més informació de la trobada, per si t'interessa venir els dies que vulguis al TikiFest:
https://tiki.org/TikiFestBarcelona3

Au, ja veus que tens feina. El que vols fer es pot fer (i molt més) amb Tiki. Però en resum, com més complexe és la configuració que vols muntar, més estona et porta la primera vegada aprendre a configurar-ho tot plegat. L'avantatge és que després ja ho saps retocar per continuar adaptant-lo a les teves/vostres necessitats, etc. I segur que els teus inputs (com els de molta altra gent abans) ajudaran a que la web comú d'intercanvis.net sigui més útil per a tothom.

Salutacions, i ja sap on sóc. (inclós mòbil per si tens quelcom urgent algun dia)

XaviMostrar publicacions:
Saltar al fòrum:

Cerca a Google [intercanvia] [Alternar verticalment]

 
intercanvis.net
WWW

Col·labora! [intercanvia] [Alternar verticalment]

Vàries formes:
1. Via Moneda Social
2. Via Transferència a CC
3. Via Paypal
4. Ajudant en la web

Canvia l'Idioma [intercanvia] [Alternar verticalment]