Els dies 16 i 17 d'octubre la Xarxa d'Intercanvis de Gràcia (Xaingra) ha dut a terme la 1ª Fira d'Intercanvi de Coneixements (FIC) a la Casa de Colònies de Can Cots al terme municipal de Guixers, a la comarca del Solsonès (Lleida). La idea de la Fic va néixer després que alguns membres de Xaingra participéssim a la darrera Fira de Can Fulló de la Xarxa d’Intercanvi de Castelldefels. Ens va semblar una iniciativa molt bona, que permetria reforçar i cohesionar la nostra pròpia xarxa. La Fira pretén també ser un punt de trobada de la gent que formem part de les diferents xarxes d'intercanvis d'arreu de Catalunya, de manera que ens podem reunir dos cops l’any, ja que, tal com hem vist, hi ha moltes ganes de trobar-nos més sovint.

Aquest cap de setmana hem pogut gaudir d’un espai de convivència enmig de la natura per compartir allò que sabem fer i poder transmetre'ns-ho i aprendre, així, les unes amb les altres. Alguns dels tallers que s’han fet han estat:jocs de coneixement, mosaics, hort al balcó, planters de llavors, ioga dinàmic, bhangra, dinàmica del riure, com fer seitan, pasta fresca, pastissos sense forn o fideuà a l’engròs, auto-estop, reiki, constel•lacions familiars, cuina, contes a la llar de foc, jocs nocturns, fer excursions, buscar bolets i exercicis tibetans. També vem fer dues xerrades sobre la banca ètica (FIARE), i la Cooperativa Integral Catalana i l'Eco-Xarxa i la moneda social.

Aquesta reunió ha estat possible gràcies a la complicitat de l'Esplai Club Infantil Cerdanyola que de manera desinteressada ens ha fet un lloc a casa seva per poder realitzar els diferents tallers, xerrades i activitats. Tot plegat ha estat un èxit de participació amb més de 60 persones, totes elles amb la intenció de compartir tot un cap de setmana ple d'intercanvis i de bon rotllo.

Per la nostra banda, hem après molt de l’experiència, i hem pres nota també d’alguns aspectes organitzatius a millorar. Esperem que l'any vinent tornarem a reunir-nos de nou en un espai on, totes les persones que fan possible que la xarxa creixi cada dia més i ens enriquim totes plegades, puguem gaudir d'una segona Fira tant participativa i alegre.


Xarxa d'Intercanvi de Coneixements (X.I.C) de Gràcia . Vila de Gràcia, octubre de 2010