I ara si, 4 ratlles de la meva experiència personal


Només vaig poder ser el dissabte 28, però vaig anar amb l'autocar organitzat per la gent de la Xarxa de Nou Barris, que em va acollir com si fos un més d'ells (i fins i tot em va tocar un dels bombons que rifaven a l'autocar per amenitzar el viatge i la participació de la gent tant a l'anada com a la tornada delles soles e la trobada! ;-)

Vaig poder assistir a diversos tallers al matí, aprendre algunes coses que m'interessaven (i altres que no, no ens enganyem). El nivell dels tallers era dispar, però tothom hi posava moltes ganes en la seva tasca de facilitador de l'aprenentatge, i en la d'aprenent. I a més, com després es canviaven els rols, realment tenies la sensació de debò de ser dins una comunitat d'aprenentatge, i amb gent molt sana i oberta a interaccionar amb altres, respectar diferents opinions i maneres de fer, riure, aprendre, ensenyar, i passar el dia en un entorn formidable.

As de guia
As de guia

I concretament tinc molt bon record del taller que em vaig proposar el repte d'organitzar per posar el meu granet de sorra, i que mai havia fet fins llavors: un taller de nusos útils! (nusos mariners útils per a emprar a terra ferma)
En 2 hores vaig poder "facilitar" que 4 persones aprenguessin a fer l'as de guia, la ballestrinca, i una politja (aquests tres, útils per a fixar i tensar les cordes d'estendre la roba, per exemple, o pancartes del 15M, Fires d'Intercanvi, .... wink ). I per petició dels assistents i fora de programa, un nus corredís (el dels collars).

Bé, no em vull allargar, tenia moltes ganes d'ajudar a fer difusìó de les trobades de Can Fulló, per animar a més gent a participar en properes edicions. I això ha estat la causa de compartir aquestes línies, fotos i vídeo. Espero que us serveixi com a mostra del que bon ambient que s'hi respira en aquestes trobades. Ah, i per descomptat, enhorabona a les persones organitzadores!

Si, si, ja sé que oficialment la "fira" la fem entre totes i tots, etc., però la veritat és que ajuda que algunes persones clau estigueu ajudant a coordinar tot plegat, i posant el vostre toc per a que es contagiï el bon rotllo smile

Pablo de Castelldefels i Rafa de Nou Barris... dos participants més?
Pablo de Castelldefels i Rafa de Nou Barris... dos participants més?


Xavi, de les Xarxes d'intercanvi (d'objectes, per ara) de la Marina (BCN) i de la de Santa Eulàlia (L'H).

P.D. Per cert, gracies Javier Romero per haver-me ensenyat aquests nusos: els he emprat per a moltes coses a la vida, espero haver pogut seguir la cadena d'ensenyament/aprenentatge smile