Carregant...
 

Articles Ajuda

Responeu el qüestionari per al projecte D-CENT

Autor: Xavi - Publicat el: Dj 13/02/14 14:17h - (4711 Lectures)
Futur

Fa poc introduíem el "Projecte D-CENT"[1], de la Unió Europea, sobre democràcia directa i i monedes complementàries descentralizades i lliures. Doncs ja s'ha habilitat el qüestionari per a recollir les necessitats de les persones que participen a les xarxes d'intercanvi.

Us agrairíem si el podeu omplir. Enllaç al qüestionari:
http://intercanvis.net/dcent


Això ajudarà a recollir la diversitat de necessitats de les diferents xarxes d'intercanvi d'arreu: * Algunes empren moneda social ja, altres no.

  • Algunes empren un determinat software de la marca X, altres empren un altre de la marca Y.
  • Uns no empren moneda social encara però voldrien emprar-la si es complissin els requisits X, Y i Z; altres no l'emprarien mai per que creuen que per determinades raons s'empitjora el funcionament de la xarxa, o per que creuen que un altre sistema de funcionament és millor.
  • Etc.


Gràcies!

Més informació:
http://intercanvis.net/article110-Projecte-D-CENT-de-la-UE-sobre-democracia-directa-i-monedes-complementaries-descentralizades-i-lliures

Pacte del Temps Àmbit Comunitari (Barcelona)

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 28/07/13 18:47h - (5021 Lectures)
Futur

Sembla que el mes passat es va fer una trobada sobre el "Pacte del Temps", del Programa Temps i qualitat de Vida, de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'ajuntament de Barcelona.

Tot i que alguns tenim més fe en les iniciatives petites locals començades "des de baix" (per iniciativa i coordinació ciutadana de barri o poble), és important estar al corrent de les iniciatives que s'organitzen de tant en quant "des de dalt" (Aj. BCN, en aquest cas). Per ajudar a fer eco dels continguts de la trobada, i per facilitar que altre gent els pugui donar feedback, posem còpia aquí del seu missatge i del pdf adjunt amb l'acta de la sessió.

Benvingudes totes les iniciatives que poden ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones!

Un any més... Salut i bons intercanvis per a 2013 també!

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 31/12/12 20:22h - (4797 Lectures)
Futur

I ja ha passat un any més... Que tingueu molta salut i bons intercanvis el 2013 també!

Des del grup d'InterXarxes i la web intercanvis.net farem tot el possible per continuar donant suport a les xarxes d'intercanvi, sense retallades i sembrant llavors per a un futur millor per a tots/es! santa

Nous Mapes de Turutes (VNG) i Xarxes a Països Catalans

Autor: Xavi - Publicat el: Dj 30/08/12 23:57h - (3765 Lectures)
Futur

Una altra de les millores que permet https://doc.tiki.org/Tiki9 és fer mapes fàcilment a partir d'una base de dades web d'items geolocalitzats, o de llistats de pàgines wiki amb informació geogràfica. Un exemple del primer tipus és el que s'ha emprat per a que en el projecte Turuta de Vilanova i la Geltrú disposi d'un mapa navegable dels socis que accepten pagaments en la seva moneda social (http://intercanvis.net/MapaTurutes). I ells mateixos ho han posat a la seva web: http://turutes.blogspot.com.es

Per altra banda, es pot veure un exemple de l'altre tipus de mapa al directori de Xarxes d'Intercanvi dels Països Catalans:
http://intercanvis.net/Xarxes

TikiFestBarcelona3: vine a programar millores a la web!

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 28/07/12 21:26h - (5182 Lectures)
Futur

La setmana del 20 al 26 d'agost es fa una trobada a Barcelona de programadors i usuaris de Tiki ( https://tiki.org ), el programa web que hi ha darrera d'intercanvis.net.

Com bé expliquen als vídeos de difusió de les TikiFests, aquestes són trobades, de fet, no només de programadors, sinó de tothom interessat a aportar millores al programa i a la comunitat de Tiki en general: https://tiki.org/TikiFests

I en aquesta en concret, hi haurà estones en que s'espera anar avançant les millores pendents que s'han anat discutint en trobades dels darrers mesos (per exemple: http://intercanvis.net/Proposta+Estructura+Nova ).

Així que ja sabeu, si voleu compartir algunes hores ajudant a fer millores a la web (no cal saber programar), veniu-hi!

Més informació:
https://tiki.org/TikiFestBarcelona3

Trobada Estatal de Monedes Socials i Complementàries a Vilanova i la Geltrú, i virtual

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 07/07/12 21:35h - (5613 Lectures)
Futur

L'Associació ECOL3VNG (Ecosistema econòmic ecològic local de Vilanova i la Geltrú) ha organitzat una Trobada Estatal de monedes socials i complementàries els propers dies 12, 13, 14 i 15 de Juliol de 2012. Ja hi ha disponible el programa de la trobada, que sembla força interessant:


Curiosament els mateixos dies es farà una trobada virtual similar però muntada per altre gent:


Enhorabona a les persones organitzadores d'aquestes iniciatives que són molt necessàries per avançar en les vies de comunicació i coordinació entre totes les experiències parcials que porten anys aflorant arreu!

Fira d'intercanvi i de projectes de cooperatives integrals, ecoxarxes i nuclis d'autogestió local (CIC)

Autor: Un ocellet.... - Publicat el: Dc 18/04/12 23:22h - (4570 Lectures)
Futur

XXIII Jornada Assembleària CIC
Fira d'intercanvi i de projectes de cooperatives integrals, ecoxarxes i nuclis d'autogestió local.
Primera trobada sense fronteres de cooperatives integrals
Segon aniversari de la Cooperativa Integral Catalana

Del 28 d'abril al 1 de maig
Camping ecològic Vinyols (Tarragona). http://www.vinyolscamp.com
organitzen: XarxaECO-Ecoxarxa de Tarragona i Cooperativa Integral Catalana.
Pàgina de referència a la xarxa de treball:
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/81904

IMPORTANT INSCRIPCIÓ FINS EL 23 D'ABRIL:
https://intern.cooperativaintegral.cat/ca/node/13

Objectiu per a 2012: Ajudar a formar noves xarxes d'intercanvi!

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 01/01/12 14:00h - (3184 Lectures)
Futur

Ja ha passat un altre any i les xarxes d'intercanvi es continuen estenent pels Països Catalans (com a mínim): més de 1400 persones registrades a intercanvis.net entre totes les xarxes!

Cal recordar que l'objectiu d'aquesta web no era unificar les xarxes d'intercanvi, ni molt menys, sinó:

  1. ajudar a aglutinar informació: on són, qui hi ha, com hem puc posar en contacte amb ells/es, quan fan el següent mercat/fira d'intercanvi, o curs/taller de la seva XIC, etc.
  2. facilitar que la gent de cada lloc interessada en el tema es pugui posar en contacte més fàcilment per muntar-ne una nova xarxa local a on viuen, etc.


El primer objectiu s'ha anat assolint a través del llistat jeràrquic de pàgines Wiki amb informació de les diferents xarxes, que cadascú pot modificar per a actualitzar la informació que hi consta per al seu barri o ciutat:
http://intercanvis.net/Xarxes

El segon objectiu encara queda per assolir, atès que els primers anys aquesta web no estava preparada per registrar en format base de dades l'origen de les persones que s'hi apuntaven. Però des de fa ja més d'un any, si que es pot indicar fàcilment de quina província és cadascú i quina és la xarxa d'intercanvi més propera que té.
Aquests darrers dies, a més, s'han estat endreçant la base de dades d'usuaris per posar la seva localitat en format de base de dades, de forma que aquestes persones surtin llistades a les pàgines de les seves xarxes més properes (existents, o per crear-se).

Crida solidària per a un allotjament comunitari

Autor: Xavi, en nom de David Fernández i Paco Hernández - Publicat el: Ds 23/07/11 18:19h - (4570 Lectures)
Futur

Com sabreu, del 8 al 10 de setembre es celebrarà a Barcelona el congrés de constitució de la Xarxa Europea d'Economia Solidària (RIPESS), que aplegarà prop de 100 persones de diferents països europeus. Un repte per a totes i tots. Des de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, (XES) hem assumit l'organització de la trobada i com coneixem a fons la política de retallades de totes les administracions públiques, hem apostat per un model que, a excepció de cercar recursos per a les imprescindibles traduccions pel multilingüisme que viurem, aposta decididament per l’autogestió.

La formula és que les persones de les delegacions que vindran es paguin viatges i manutenció, mentre nosaltres ens comprometem a cercar allotjaments solidaris per a aquestes tres o quatre nits. És per aquest motiu, que us demanem la vostra col·laboració urgent. Estem cercant llits disponibles entre el 8 i el 10 de setembre en cases particulars. Un, dos, els que pogueu.

Comparteix la teva reflexió/notícia!

Autor: InterXarxes - Publicat el: Ds 04/12/10 18:22h - (15823 Lectures)
Futur

Aquesta secció de publicacions és oberta a les teves notícies, reflexions, ...

Poden ser opinions personals o de grup/node/xarxa, revisió de mercats passats, reflexions sobre cap a on aneu/anem, futur de les xarxes d'intercanvi, moneda comunitària, etc.

El que es mirarà d'evitar serà que s'enviï com a publicació ofertes i demandes concretes (per això ja tenim la secció d'ofertes i demandes), ni anunci de properes reunions, mercats o fires d'intercanvi, que s'han d'anunciar a l'apartat del Calendari/Agenda).

Cerca a Google [intercanvia] [Alternar verticalment]

 
intercanvis.net
WWW

Col·labora! [intercanvia] [Alternar verticalment]

Vàries formes:
1. Via Moneda Social
2. Via Transferència a CC
3. Via Paypal
4. Ajudant en la web

Canvia l'Idioma [intercanvia] [Alternar verticalment]