Carregant...
 

Articles Ajuda

Relatiu èxit de la Renda Bàsica del País Basc: i una renda bàsica a les Xarxes d'Intercanvi en moneda comunitària?

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 31/10/10 23:59h - (3670 Lectures)
Opinió

Al Periòdic "Diagonal" de l'estiu passat (edició 22/07 - 1/09/2010) van publicar una notícia interessant sobre la renda bàsica. "La renta básica de los iguales, un modelo de reparto. Un modo Justo y eficaz de repartir la riqueza", de José Iglesias Fernández [1].

En aquest article es cita una notícia de l'Abc on diu que la Renda de Garantia Mínima d'Ingressos del País Basc (RGI, antiga "Renda Bàsica" [2], una mena de sou universal a tothom pagat per l'estat - treballis o no, per cobrir les teves necessitats bàsiques) ha contribuït a mantenir 26770 llocs de feina en aquests temps de crisi... Segons l'estudi, 22203 han estat gràcies als estímuls de cerca de feina, i 4567 mantinguts gràcies a l'incentiu al consum que suposa la RGI. S'ha afavorit així que hi hagués un menor impacte de de l'atur i la temporalitat, i que la crisi tingués un menor impacte en aquesta comunitat.

És a dir, la "Renda Bàsica" del País Basc va afavorir que es mantinguessin uns 27000 llocs de treball en moments de crisi. Això em fa pensar... i no seria interessant a llarg termini també poder donar una renda bàsica en moneda comunitària dins les Xarxes d'Intercanvi [3], com a manera de garantir internament dins les xarxes que les crisis dels sistema capitalista imperant afectin tant a les nostres economies familiars?

Jornades Alliberament de la terra [Clúa - Lleida]

Autor: helen - Publicat el: Dj 15/07/10 18:16h - (5313 Lectures)

10-12 Taula Rodona: “experiències amb sistemes d’intercanvi i trueque” Església
participants: membre de Ecoxarxa i Cooperativa Integral de Catalunya; Temps amb Temps, xarxa d'intercanvi de serveis al Pallars Jussà; i Xarxa d’intercanvi de Cervera. (obert a més participants)

Progressos amb CCLite: programari lliure compatible amb webs de xarxes d'intercanvi locals!

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 24/05/10 20:19h - (11245 Lectures)
Important

Progressos per al futur ús de CCLite des de webs de xarxes d'intercanvi basades amb Tiki, a més de les basades amb Elgg ( http://cooperativa.ecoxarxes.cat ... ) o Drupal ( http://decreixement.net - http://www.transitionnetwork.org ... ).

Si el CES ("Community Exchange System" - http://www.ces.org.za ) a hores d'ara és una eina molt útil per estendre les xarxes d'intercanvi amb moneda social/comunitària, cal no oblidar-se de les alternatives de programari lliure que seran molt més sostenibles a mig i llarg termini ...

Intercanvis.net actualitzat amb Tiki5

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 17/05/10 19:30h - (2411 Lectures)
Novetats

Intercanvis.net ha estat actualitzat a la darrera versió de Tiki, que corregeix alguns errors menors ja coneguts i presents en aquesta web en els darrers mesos. A més, aquesta nova versió hi té importants millores de rendiment i algunes funcionalitats noves. Més informació a:
http://doc.tikiwiki.org/Tiki5

Queda pendent encara moure la web al nou servidor, tal i com vam acordar a darrera reunió d'InterXarxes.

Si us plau, aviseu si detecteu que alguna cosa no funciona (o si detecteu que alguna cosa va molt millor que abans, wink ), escriviu al fòrum:
http://intercanvis.net/forum1

En primer PagePàgina: 3/3
123

Cerca a Google [intercanvia] [Alternar verticalment]

 
intercanvis.net
WWW

Col·labora! [intercanvia] [Alternar verticalment]

Vàries formes:
1. Via Moneda Social
2. Via Transferència a CC
3. Via Paypal
4. Ajudant en la web

Canvia l'Idioma [intercanvia] [Alternar verticalment]