Carregant...
 

Articles Ajuda

Fira d'Intercanvis a Can Fulló 2013

Autor: Xavi en nom del Pablo de la XIC de Castelldefels - Publicat el: Dg 28/04/13 22:30h - (4200 Lectures)
Formació

Els dies 18 i 19 de Maig de 2013 celebrarem a Can Fulló, una Masia propera a Mataró, una trobada de tota la gent que es dedica a intercanviar coneixements o coses. Li diem *Fira Anual de Tallers d´intercanvi* i ho portem fent més de 10 anys. Sempre és molt especial perquè ens permet prendre contacte amb altres persones que també volen compartir el que saben i es crea un clima molt agradable, relaxat i alhora d'aprenentatge.

És una trobada en el qual festegem el fet d'intercanviar, valorem a les persones pel que són i ens oblidem dels diners.

TheSocialCoin: Futur (utòpic) de les Xarxes d'Intercanvi?

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 31/03/13 20:15h - (4294 Lectures)
Opinió

Des de sempre m'he preguntat si el que s'havia de promoure eren els intercanvis (jo et dono quelcom a canvi de que tu em donis quelcom també), o la gratuïtat, altruisme, l'ajudar a satisfer les necessitats dels altres, sabent que com més gent ho fem, més ens ajudaran a satisfer les nostres, etc. Sempre he tingut la sensació que podia ser més transformador, a llarg termini, un sistema d'ajuda mútua basat en l'amor desinteressat. Però també més utòpic, es clar.

I de vegades pot passar que per arribar a les utopies cal recórrer un camí que ens hi porti pas a pas. Les xarxes d'intercanvi d'objectes, coneixements i serveis (sense moneda) em semblen un camí força entenedor per molta gent, anant un pas més enllà que simples sistemes de promoció del voluntariat social, atès que estimulen activament la reciprocitat. I ens recorden que tots tenim un munt de capacitats, coneixements i objectes amb els que podem satisfer també les necessitats d'altres persones del nostre entorn.

He conegut recentment el project "TheSocialCoin" ( http://thesocialcoin.org ), i m'ha recordat la pel·lícula aquella de "Cadena de Favores" - ( http://es.wikipedia.org/wiki/Cadena_de_favores ). Vieu breument com funciona amb aquest esquema:

Image

Això m'ha fet pensar de nou en allò de la gratuïtat, i l'oferir desinteressadament (fins i tot en els cercles de relació mes allunyats del nucli més proper a nosaltres), i no com fem actualment a la majoria de xarxes d'intercanvi actuals (et dono a canvi de...).

xsr

Xarxa de Suport a la Reutilització (XSR)

Autor: Xavi - Publicat el: Dv 29/03/13 20:33h - (3825 Lectures)
Eines

Tens material informàtic a casa o al despatx en desús que encara està en condicions per ser usat però no saps on dirigir-te, i no trobes gent interessada a la xarxa d'intercanvi del teu barri o població?

El projecte de la Xarxa de Suport a la Reutilització (XSR) facilita que empreses i particulars pugueu canalitzar el vostre equipament en desús a iniciatives i projectes d'interès social (sense emprar diners).

Més informació: http://www.xsr.cat

Habilitada la connexió web segura per https (amb 's' final)

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 02/03/13 18:32h - (4791 Lectures)
Intercanvis.net

S'han habilitat les connexions https a intercanvis.net (http amb la lletra "s" final, que indica connexió http segura). Això permet que sigui més complicat que algú ens suplanti la identitat en connectar-nos a la web, i reduirà els intents de connexió de robots i spammers.

Participa al HackForGood i altres per crear un bon mòdul lliure de moneda social i comunitària per a intercanvis.net i webs afins

Autor: Xavi - Publicat el: Dj 28/02/13 00:03h - (4505 Lectures)
Eines

Darrerament estan havent-hi iniciatives per a millorar els programes web que donen suport a intercanvis.net, i un futur mòdul de moneda social i comunitària. Entre elles destaca la iniciativa de la Xarxa de Sabadell, que és molt prometedora, i el HackForGood del propers 1, 2 y 3 de Març. Participa-hi!

Xarxa Sabadell - https://llistes.moviments.net/pipermail/interxarxes/2013-February/000728.html
HackForGood - http://hackforgood.net/blog/2013/02/14/servicio-de-monedas-comunitarias-para-tiki-org/

Relacionat: http://intercanvis.net/article8-Progressos-amb-CCLite-programari-lliure-compatible-amb-webs-de-xarxes-d-intercanvi-locals

Divendres 8/3/13: Trobada de Coordinació Entre Xarxes d'Intercanvi

Autor: Xavi - Publicat el: Dc 27/02/13 23:51h - (3103 Lectures)
InterXarxes

Propera Trobada de coordinació entre xarxes d'intercanvi:

Dv. 8 de març 2013, de 18 a 21h. Ateneu Rebel, Carrer Font Honrada 32-34, Poble Sec, Barcelona. http://goo.gl/maps/sJhwi

És important que vingueu! I si no podeu assistir en persona, però podríeu/voldríeu assistir a distància, envia'ns un correu a interxarxes a intercanvis.net que t'explicarem com et pots connectar per video-(o audio)-conferència des de la vostra localitat.

Mercat d'Intercanvi de la URV

Autor: xester - Publicat el: Dg 17/02/13 18:56h - (2691 Lectures)

El proper dimecres 20 de febrer, Dia Mundial de la Justícia Social, s'organitza a la plaça del Campus Catalunya de la URV un mercat d'intercanvi de productes i /o serveis. L'horari del mercat d'intercanvi serà d'11 a 19.

Ja tornem a estar en-línia!

Autor: Xavi - Publicat el: Dv 11/01/13 23:01h - (3534 Lectures)
InterXarxes

En la darrera setmana molts us heu trobat amb que no es podia accedir a intercanvis.net, per un problema que ha estat aliè al grup de coordinació InterXarxes. Sembla que malauradament no s'havia pogut pagar amb èxit la renovació del domini per part de la gent que col·labora pagant-ne les despeses, i ha costat uns dies que es pogués resoldre satisfactòriament el problema.

Finalment ja està tot en ordre per a 2013, i en uns mesos tenim previst poder accedir al control nosaltres mateixos del domini intercanvis.net per a que no passin de nou aquestes coses en el futur. De tot això se'n deriva la necessitat de coordinar-nos bé a través de la llista interxarxes i les reunions que ocasionalment es fan de forma presencial.

Gràcies a tothom que va avisar del problema, i en especial, a tots els que heu participat en arreglar-ho i heu ajudat també amb algun donatiu per a pagar les despeses del servidor.

Un any més... Salut i bons intercanvis per a 2013 també!

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 31/12/12 20:22h - (3102 Lectures)
Futur

I ja ha passat un any més... Que tingueu molta salut i bons intercanvis el 2013 també!

Des del grup d'InterXarxes i la web intercanvis.net farem tot el possible per continuar donant suport a les xarxes d'intercanvi, sense retallades i sembrant llavors per a un futur millor per a tots/es! santa

Taller d'editors de Tiki

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 30/09/12 10:00h - (3462 Lectures)
Formació

El proper divendres 5 d'octubre de 17:30h a 20h es farà un taller d'editors de webs basades en Tiki Wiki CMS/Groupware ( https://tiki.org ), que és el programari que hi ha darrera d'intercanvis.net

Totes les persones que vulguin treure més profit d'intercanvis.net per a la seva xarxa local d'intercanvi (adaptar les seves pàgines, fer butlletins locals per a les seves xarxes, fer bases de dades web a mida per a les seves necessitats, etc), estan especialment cridats a assistir.

Es farà als locals de Nova - Innovació Social
P. Catalunya, 9, 4t 2a. 08002 Barcelona.

Podeu apuntar-vos escrivint un correu a web(a)intercanvis.net

Intercanvis amb moneda social ECOSOL a la 1a Fira d'Economia Solidària de Catalunya

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 29/09/12 21:40h - (3650 Lectures)
Novetats


Els propers 27 i 28 d'Octubre es celebrarà la 1a Fira d'Economia Social de Catalunya (FESC) a la fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona. Es preveu que en aquesta 1a FESC 3500 entitats mostrin que un altre món és possible: es reuniran les empreses i entitats per sectors adreçats al consumidor final i aplegarà uns 7.000 assistents. D’aquesta manera mostrarà que es poden resoldre la major part de les necessitats de la vida dins l’economia solidària. Aquests sectors seran: habitar (habitatge, mobilitat, energia, béns electrodomèstics…), alimentar-nos, vestir-nos, conèixer (educació, cultura, comunicació), cuidar, divertir-nos i, finalment, gestionar-nos (finances ètiques, serveis a empreses).

I tal i com diuen, només es podrà emprar la nova moneda social ECOSOL que posaran en marxa a la Fira:

Cita:
Totes les transaccions econòmiques que es realitzin en el marc de la fira es faran amb moneda social. Això no obliga als visitants a comprar una entrada ni moneda social si només venen a visitar, doncs la fira serà de portes obertes, però si volen comprar productes exposats si que caldrà comprar ECOSOLS a la guixeta de canvi. Els feriants que vulguin vendre productes haurien d’establir un preu en ecosols pels seus productes. L’objectiu és que la Fira sigui l’inici d’una xarxa d’intercanvi amb ecosols entre empreses solidàries i entre aquestes i consumidors/es responsables.


Més informació:

ETI 2012: Ompliu la plantilla sobre la vostra xarxa

Autor: Xavi - Publicat el: Dv 31/08/12 15:22h - (2974 Lectures)
Novetats

De cara a preparar bé l'Espai de Trobada d'Intercanvis 2012 del 6 d'octubre de 2012, on poguem compartir experiències i reflexions les diferents xarxes d'intercanvi, bancs del temps, xics, ecoxarxes, etc. , s'ha preparat una plantilla de document per a que cada xarxa la pugui omplir abans de la trobada:
En format .odt: http://intercanvis.net/dl369 | .rtf: http://intercanvis.net/dl373 | .pdf: http://intercanvis.net/dl370

Més informació sobre la trobada:
http://intercanvis.net/ETI

Ens veiem el dia 6 d'octubre a l'Aurea Social de Barcelona!

Entrevista a Catalunya Radio

Autor: InterXarxes - Publicat el: Dv 31/08/12 00:14h - (2652 Lectures)
InterXarxes

El passat diumenge 26 d'agost ens van convidar a gent d'InterXarxes a una entrevista a Catalunya Radio, per parlar sobre el fenomen del creixent nombre de mercats i les xarxes d'intercanvi dels Països Catalans, juntament amb una persona del 'Bancs del Temps' de Gavà i una altra de 'Barcelona Actua'.

Podeu sentir l'entrevista a l'enllaç següent (entre els minuts 25 al 49 aproximadament):
http:// www.catradio.cat/audio/659223/El-suplement-destiu---2a-hora

Nous Mapes de Turutes (VNG) i Xarxes a Països Catalans

Autor: Xavi - Publicat el: Dj 30/08/12 23:57h - (2391 Lectures)
Futur

Una altra de les millores que permet https://doc.tiki.org/Tiki9 és fer mapes fàcilment a partir d'una base de dades web d'items geolocalitzats, o de llistats de pàgines wiki amb informació geogràfica. Un exemple del primer tipus és el que s'ha emprat per a que en el projecte Turuta de Vilanova i la Geltrú disposi d'un mapa navegable dels socis que accepten pagaments en la seva moneda social (http://intercanvis.net/MapaTurutes). I ells mateixos ho han posat a la seva web: http://turutes.blogspot.com.es

Per altra banda, es pot veure un exemple de l'altre tipus de mapa al directori de Xarxes d'Intercanvi dels Països Catalans:
http://intercanvis.net/Xarxes

Articles a Wall Street Journal citant iniciatives als Països Catalans

Autor: Xavi - Publicat el: Dc 29/08/12 23:33h - (2369 Lectures)
Important

A rel de la Trobada Estatal de Monedes Socials del passat juliol a Vilanova i la Geltrú, un periodista de The Wall Street Journal ha publicat un parell d'articles recentment: un sobre els mercats d'intercanvi a Espanya en general ("For Spain's Jobless, Time Equals Money"), on citen intercanvis.net com a font d'informació del que passa a Catalunya, i un altre article sobre monedes socials a Espanya i arreu ("Pumas and Ecos Keep Markets Humming").

Si sabeu anglès, val la pena llegir que diuen als EUA sobre aquestes iniciatives de casa nostra!

6/10/12 Espai de Trobada d'Intercanvis: Contribueix amb les reflexions sobre el vostre cas!

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 30/07/12 20:54h - (3591 Lectures)
Important

El proper 6 d'octubre es farà durant tot el dia el 1r "Espai de Trobada d'Intercanvis" aglutinant a gent de:

 • Xarxes d'Intercanvi (d'objectes, coneixements i/o serveis sense emprar moneda)
 • Bancs del Temps
 • Monedes socials, EcoXarxes i altres experiències d'Economia comunitària

de diferents contrades de parla Catalana.

L'objectiu és compartir experiències, trobar punts en comú i recollir suggeriments de cara a orientar a noves iniciatives similars que demanin orientació sobre quina és la millor manera de que la seva iniciativa funcioni, a partir de la experiència prèvia d'altre gent, etc.

Lloc: espai Aurea Social (barri de la Sagrada Família, Barcelona). Carrer Sardenya 261-263 entre València i Diagonal, Barcelona. Metro: L2 L5 Sagrada Familia. Busos més propers 19,33,34,43,50,51

Apunta-t'ho a l'Agenda i vine a aportar el teu coneixement a partir del cas de la vostra xarxa!

Més informació, programa i cartell a mida gran, a:
http://intercanvis.net/ETI

TikiFestBarcelona3: vine a programar millores a la web!

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 28/07/12 21:26h - (3466 Lectures)
Futur

La setmana del 20 al 26 d'agost es fa una trobada a Barcelona de programadors i usuaris de Tiki ( https://tiki.org ), el programa web que hi ha darrera d'intercanvis.net.

Com bé expliquen als vídeos de difusió de les TikiFests, aquestes són trobades, de fet, no només de programadors, sinó de tothom interessat a aportar millores al programa i a la comunitat de Tiki en general: https://tiki.org/TikiFests

I en aquesta en concret, hi haurà estones en que s'espera anar avançant les millores pendents que s'han anat discutint en trobades dels darrers mesos (per exemple: http://intercanvis.net/Proposta+Estructura+Nova ).

Així que ja sabeu, si voleu compartir algunes hores ajudant a fer millores a la web (no cal saber programar), veniu-hi!

Més informació:
https://tiki.org/TikiFestBarcelona3

Retransmisión en directo (y luego en diferido) del Encuentro Estatal de Monedas Sociales

Autor: Xavi - Publicat el: Dv 13/07/12 07:09h - (3892 Lectures)
Important

Se ha activado ya en Intercanvis.net el sistema de audio y videconferencia que se tenía previsto activar durante 2012. Se estrenará usándose para permetir la retransmisión en directo del audio y presentaciones de los ponentes del Encuentro Estatal de Monedas Sociales y Complementarias de Vilanova i la Geltrú de estos días.

Se prevé que las sesiones queden grabadas también por este software (sin video, solo audio, presentaciones de diapositivas y chat simultaneo sincronizados), y adicionalmente, se tiene previsto grabar por otros sistemas independientes y por video las sesiones, para poder verlas en diferido (incluyendo video) a aquellos que pidan una copia de los videos.

Podeis conectaros desde ya mismo a través de aquí:
http://intercanvis.net/EncuentroMonedas

o con el "alias" más corto:
http://intercanvis.net/em12

Trobada Estatal de Monedes Socials i Complementàries a Vilanova i la Geltrú, i virtual

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 07/07/12 21:35h - (3776 Lectures)
Futur

L'Associació ECOL3VNG (Ecosistema econòmic ecològic local de Vilanova i la Geltrú) ha organitzat una Trobada Estatal de monedes socials i complementàries els propers dies 12, 13, 14 i 15 de Juliol de 2012. Ja hi ha disponible el programa de la trobada, que sembla força interessant:


Curiosament els mateixos dies es farà una trobada virtual similar però muntada per altre gent:


Enhorabona a les persones organitzadores d'aquestes iniciatives que són molt necessàries per avançar en les vies de comunicació i coordinació entre totes les experiències parcials que porten anys aflorant arreu!

"Los mercados de intercambio, en auge"

Autor: Reyes Hernández - Publicat el: Dg 01/07/12 22:28h - (2557 Lectures)
InterXarxes

"Los mercados de intercambio, en auge". Article publicat pel CENEAM (Centro Nacional de Educación Ambiental) del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente (Març 2012)

Amb referència explícita i enllaç a Intercanvis.net

"No hace falta explicar en qué consisten: los mercados de intercambio o de trueque son más antiguos que el dinero y, probablemente, una de las primeras actividades humanas. Sin embargo, en el modelo económico actual los objetos se tiran a la basura cuando no se necesitan y, por tanto, se pierde la oportunidad de reutilizarlos y de evitar los residuos que generan. ¿Por qué tirar algo que todavía tiene vida útil? Ante esta realidad (re)nacen los mercados de intercambio - promovidos fundamentalmente por ayuntamientos, redes sociales y/o asociaciones de vecinos- como medio para dar salida a multitud de objetos que ya no se quieren o no se necesitan, a cambio de otros útiles y sin que el dinero intervenga en la operación. Esta idea está haciendo que vuelva el hábito del trueque y que cada vez haya más municipios que se sumen a ella."

+ llegir més

http://www.magrama.gob.es/es/ceneam/carpeta-informativa-del-ceneam/novedades/mercados-intercambio.aspx

'Horas, La Moneda De Ithaca, En El Corazon De Los EE.UU.' per Carlos Fresneda

Autor: Reyes Hernández - Publicat el: Dg 01/07/12 22:19h - (3079 Lectures)
Novetats

Article "Horas, La Moneda De Ithaca, En El Corazon De Los EE.UU." per Carlos Fresneda. Publicat a la pàgina web BURBUJA, foro de economía (06-12-08)
Hay un lugar en Estados Unidos donde cerró un McDonalds por falta de negocio.

"Un lugar que ha puesto en marcha su propia moneda local (las horas), con una bucólica ecoaldea camuflada en un vergel de bosques y lagos, con un fastuoso mercado de granjeros que todos los fines de semana atrae a cientos de turistas, con 30.000 vecinos volcados en cuerpo y alma en todo tipo de asociaciones y cooperativas."

+ llegir més

http://www.burbuja.info/inmobiliaria/burbuja-inmobiliaria/91600-horas-moneda-de-ithaca-corazon-de-ee-uu.html
http://www.ci.ithaca.ny.us/payment-center.cfm

Nova XIC "Connecta"

Autor: Xavi, Gloria, Andrés i Maribel - Publicat el: Dv 29/06/12 22:26h - (3730 Lectures)
Novetats

Aquest juliol comença una nova Xarxa d'Intercanvi de Coneixements (XIC) dels barris de la Marina (de Barcelona) i Gran Via Sud del Districte de Santa Eulàlia (de l'Hospitalet de Llobregat), en un espai que ens ofereix la Biblioteca de Francesc Candel. C/Amnistia Internacional, 10; 08038 Barcelona. Tel.: 933 325 375. Mapa: http://goo.gl/maps/f3kt

Image

Web actualitzada a Tiki 9

Autor: Xavi - Publicat el: Dv 08/06/12 18:57h - (2581 Lectures)
Eines

El programari que gestionava la web d'intercanvis.net durant els darrers anys era la versió 6 de Tiki ( https://tiki.org ), que és la versió "LTS" actual (= amb "suport a llarg termini", de les seves sigles an anglès).

Avui hem actualitzat la web d'intercanvis.net a Tiki9, que recull totes les millores que s'han anat incorporant i refinant durant els alliberaments de Tiki7 i Tiki8, i que serà la propera versió LTS durant la propera tardor.

Fa mesos que hem estat fent proves amb aquesta versió Tiki9 mentre es polien les arestes pendents, i ara ja funciona de forma relativament estable tot l'important que fem servir aquí. Ara bé, podria haver algun petit detall que se'ns hagués escapat que encara calgués arreglar. Si detecteu alguna incidència, comuniqueu-ho al fòrum general, si us plau, com altres vegades:
http://intercanvis.net/forum1

Més envadant comentarem algunes de les noves millores que venen amb Tiki9 i que ens vindran de perles a les diferents xarxes d'intercanvi, la coordinació entre xarxes, etc :-) Però per a les persones més curioses, podeu consultar aquí per ara la llista de novetats que s'han integrat al llarg de Tiki7, Tiki8 i Tiki9 :


Ah, i el millor ha estat que tota aquesta actualització ha estat feta en menys de vint minuts, amb el que el temps de deixar la web tancada per manteniment ha estat realment ínfim! smile

NiCinc. I Mercat d’intercanvi del Solsonès

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 28/05/12 13:28h - (2933 Lectures)
Novetats

Dissabte 2 de Juny de 2012 a la plaça Major de Solsona.
Munta la teva paradeta!

Intercanvia tot allò que ja no fas servir (en bon estat i net) per altres coses que necessites: eines, discos, llibres, roba, plantes, jocs, electrodomèstics, massatges, mobles, CD, menjar, productes d’horta, artesania, DVD, objectes de la llar, material informàtic, esportiu …

Veure el Ni5_Programa.pdf

Experiència personal de la Fira d'Intercanvi de Coneixements de Can Fulló 2012

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 28/05/12 11:41h - (4947 Lectures)
Opinió

Havia sentit parlar molt de la mítica trobada anual d'Intercanvi de Coneixements de Can Fulló, organitzada per les XICs de Nou Barris i Castelldefels, amb gent de moltes altres xarxes. I finalment aquesta vegada vaig poder participar a la trobada anunciada per al 28 i 29 d'Abril de 2012.

Abans de posar les 4 línies sobre la meva experiència personal, vull anunciar que entre les persones que hi vam assistir hem pujat algunes fotos i vídeo a la pàgina de Can Fulló a Intercanvis.net. Poso algunes d'elles també aquí per animar-vos a participar en properes edicions.

En resum, Va estar molt bé i és molt recomanable per a gent de totes les edats!!! :-)

Fotos


Vídeo
Presentació i història de les trobades de xarxes d'intercanvi de coneixements a Can Fulló:Mercat d'Intercanvi a l'Eixample Esquerra

Autor: Mercat d'Intercanvi a l'Eixample Esquerra - Publicat el: Dv 11/05/12 10:20h - (3182 Lectures)
Novetats
Dissabte 12 de Maig, en context de la "festa al carrer: fem nostre l'espai public" del grup Recreant Cruïlles, projecte veïnal en el qual estan treballant diversos col·lectius amb l'objectiu de la recuperació del solar d'un antic convent del barri.


En un futur pròxim, esperen poder implantar al solar diferents activitats esportives i un hort urbà per fer d’aquest espai un punt de trobada cultural i social mentre es segueix apostant fort per la peatonalització d’alguns carrers i la reivindicació escolar i dels equipaments que l’ajuntament havia promès que hi construiria.

Durant el 11 i 12 de Maig es portaran a terme diversos tallers i activitat, entre els quals, un mercat d'intercanvi el dissabte a les 10h del matí. Serà al carrer consell de cent, entre els carrers Viladomat i del Compte Borrell. Esteu totes convidades!!!

Problema d'enviament massiu de correu solventat

Autor: Xavi - Publicat el: Dm 08/05/12 21:15h - (2595 Lectures)
Eines

Hi ha hagut un problema en els darrers dies que feia que hi hagués un enviament massiu d'avisos per correu-e per error.
Ja està solucionat. Més informació al forum1

Disculpeu les molèsties, i gràcies a tots aquells que ens heu avisat del problema.

Entrevista a Rafa Juncadella

Autor: núria - Publicat el: Dc 02/05/12 16:23h - (3868 Lectures)

Entrevista a Rafa Juncadella (de la Xarxa de 9 Barris, Barcelona)

Hoy a las 21.30 horas Rafa Juncadella será entrevistado por Carles Flavià en el programa JO QUÈ SÉ de BTV
mañana lo repiten a las 14.30 horas

Fira d'intercanvi i de projectes de cooperatives integrals, ecoxarxes i nuclis d'autogestió local (CIC)

Autor: Un ocellet.... - Publicat el: Dc 18/04/12 23:22h - (3088 Lectures)
Futur

XXIII Jornada Assembleària CIC
Fira d'intercanvi i de projectes de cooperatives integrals, ecoxarxes i nuclis d'autogestió local.
Primera trobada sense fronteres de cooperatives integrals
Segon aniversari de la Cooperativa Integral Catalana

Del 28 d'abril al 1 de maig
Camping ecològic Vinyols (Tarragona). http://www.vinyolscamp.com
organitzen: XarxaECO-Ecoxarxa de Tarragona i Cooperativa Integral Catalana.
Pàgina de referència a la xarxa de treball:
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/81904

IMPORTANT INSCRIPCIÓ FINS EL 23 D'ABRIL:
https://intern.cooperativaintegral.cat/ca/node/13

Donacions: col·labora amb Intercanvis.net!

Autor: InterXarxes - Publicat el: Dg 15/04/12 20:56h - (3230 Lectures)
InterXarxes

Fins fa pocs mesos les despeses de la web http://intercanvis.net es finançaven amb les contribucions personals dels que assistim a les reunions de coordinació de Xarxes d'Intercanvi ("InterXarxes"). Però des que hem augmentat les prestacions de la web amb un servidor informàtic virtual dedicat (a rel de l'augment d'ús de la web en els darrers mesos) hem obert un procés per recollir donacions de particulars i entitats que vulguin ajudar a finançar-ho.

Podeu fer les vostres donacions a través de:
http://intercanvis.net/Donacions

A la web ja som més de 1500 persones apuntades d'arreu dels Països Catalans. Només amb què 50 persones facin un donatiu de 10 euros o ecos (moneda social del CES) cadascú, ja arribaríem a cobrir les despeses de la web per tot un any, així com poder fer una primera tirada de cartells o plafons de difusió de les xarxes d'intercanvi, com anem parlant des de fa mesos als espais de coordinació entre xarxes.

La teva ajuda és necessària: Fes una donació avui mateix!

Intercanvi de Llibres per Sant Jordi!

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 15/04/12 20:04h - (4177 Lectures)
Novetats

Aquest Sant Jordi sembla que hi ha força iniciatives promovent l'intercanvi de llibres.

BCN: "Participa al mercat d'intercanvi de llibres, crea petits relats o microrelats i guanya en cultura. Busca el teu punt més proper de la xarxa d'intercanvi. Del 16 al 28 d'abril." URL

L'Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia): Porta el teu llibre fins el 20 d'abril i et donaran un vale que podràs canviar per un altre llibre el dia de Sant Jordi. Punts de recollida de llibres:

 • Biblioteca de Santa Eulàlia. C/Pareto 22, tardes.
 • Centre Cultural de Santa Eulàlia. C/Santa Eulàlia 60, tot el dia.

Evidentment, que a intercanvis.net podeu trobar tota una sèrie de llibres esperant que els demaneu o oferiu! :-) Veieu:
http://intercanvis.net/Llibres

En coneixeu més iniciatives d'intercanvi de llibres a altres localitats?

Fira Anual de 2012 de Tallers d´intercanvi a Can Fulló (prop de Mataró)

Autor: Pablo - Publicat el: Dl 26/03/12 19:58h - (5660 Lectures)
Novetats

Els dies 28 i 29 d´Abril celebrarem a Can Fulló, una Masia propera a Mataró, una trobada de tota la gent que es dedica a intercanviar coneixements o coses. Li diem Fira Anual de Tallers d´intercanvi i ho portem fent més de 10 anys.

Sempre és molt especial perquè ens permet prendre contacte amb altres persones que tambien volen compartir el que saben i es crea un clima molt agradable, relaxat i alhora d'aprenentatge.

És una trobada en la qual festegem el fet d'intercanviar, valorem a les persones pel que són i ens oblidem dels diners.

Durant tot el Dissabte i el matí del Diumenge farem Tallers. Quins?. Els que la gent proposi. Lo normal és que es facin 6 grups de Tallers (2 pels matins de dissabte i diumenge i altres 2 a la tarda del dissabte). Cada persona tria el Taller que més li ve de gust fer en aquest moment.

Reorganitzada la pàgina de 'Xarxes'

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 25/03/12 20:37h - (3474 Lectures)
Important

A arrel del parlat a la darrera reunió d'InterXarxes (1), s'ha reorganitzat la pàgina de llistat de Xarxes d'Intercanvi (2), per tal de mostrar en un sol lloc els llistat més exhaustius que existeixen sobre les diferents xarxes d'intercanvi d'Objectes, de Coneixements i de Serveis (Bancs del Temps), així com de les EcoXarxes.

Adicionalment, s'ha afegit allà mateix la taula comparativa entre els diferents tipus de xarxes per ajudar a aclarir a la gent nova en poques paraula en què es diferencia cada tipus de xarxa, etc. Evidentment caldria una explicació més detallada, però com a síntesi breu pot ajudar més que altra cosa als nous vinguts al món de les xarxes d'intercanvi.

(1) http://intercanvis.net/InterXarxes

(2) http://intercanvis.net/Xarxes

Video TED de la Xerrada al CCCB sobre "Xarxes d'Intercanvi i Saviesa Col·lectiva"

Autor: TEDxRamblas - Publicat el: Dg 25/03/12 20:20h - (2793 Lectures)
Novetats

El mes passat vam anunciar una xerrada al CCCB sobre el tema de les Xarxes d'Intercanvi (de Bens, Coneixements i Serveis dels Països Catalans) i la Saviesa Col·lectiva:
http://intercanvis.net/article45--Xarxes-d-Intercanvi-i-Saviesa-Col-lectiva-a-TEDxRamblas-2012-16-Febrer-CCCB

Ho van filmar i ara es pot veure el video a youtube:


Més informació: http://intercanvis.net/TED

Move Commons logo Move Commons Non-Profit, Reproducible, Reinforcing the Digital Commons, Grassroots

"Xarxes d'Intercanvi i Saviesa Col·lectiva" a TEDxRamblas 2012 (16 Febrer, CCCB)

Autor: Xavi - Publicat el: Dm 31/01/12 23:47h - (3027 Lectures)
Opinió

El proper dijous 16 de Febrer es celebra al CCCB el proper esdeveniment TEDxRamblas, que ve a ser una versió local de les exitoses (i cada cop més conegudes) trobades TED que es fan a l'estranger, amb xerrades de 20 minuts per difondre idees o projectes interessants que s'estan portant a terme a algun lloc, relacionades amb Tecnologia, Educació i Disseny (i d'aquí el seu nom TED).

Image


Tal i com es va anunciar a la llista InterXarxes fa setmanes, una de les xerrades previstes és sobre "Xarxes d'Intercanvi i Saviesa Col·lectiva" (a les 16h), per explicar com està creixent el moviment de les xarxes locals d'intercanvi de béns, serveis i coneixements del nostre entorn, i quines fortaleses sol tenir el fet de participar en elles. Es té previst explicar també els principis bàsics de la saviesa col·lectiva (segons el descrit en el llibre "The Wisdom of Crowds"), i com s'han aplicat aquests principis en el disseny del (eco)sistema de Xarxes d'Intercanvi dels los Països Catalans".

Si vols participar en preparar la xerrada, pots contactar directament amb el Xavier de Pedro (i editar directament l'esborrany de xerrada si tens molt clar què falta, què sobra, o saps com millorar-la: http://intercanvis.net/TEDxRamblas )

18 de Febrer: Propera trobada de coordinació entre xarxes d'Intercanvi

Autor: InterXarxes - Publicat el: Dg 22/01/12 21:20h - (3330 Lectures)
InterXarxes

Propera Trobada de coordinació entre xarxes d'intercanvi (InterXarxes):

 • Data: 18 de Febrer de 2012, 11h a 15h.
 • Lloc: Ateneu Rosa de Foc (C/Robí 5 baixos, Gràcia, Barcelona).


Temes:
(proposta inicial, a rel del parlat a la Trobada del passat 26 de Novembre; veure acta en pdf adjunt)

 • I. Propostes per dinamitzar la web http://intercanvis.net i el seu butlletí Interxarxes, i poder aprofitar-la millor.
 • II. Com impulsar i coordinar las Xarxes d'Intercanvi de Coneixements?
 • III. Necessitats econòmiques d'Interxarxes. Situació actual i noves propostes.
 • IV. Altres assumptes a tractar?


Agrair poder anar recollint les vostres propostes d'ordre del dia, i ens ho envieu a les dues persones dinamitzadores de la propera Trobada:

Eva i Xavi Latorre ( eva77 a hotmail.com ; xlatorre a ub.edu )

Trocasec, el reportatge

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 22/01/12 19:54h - (2837 Lectures)
Novetats

A Trocasec han fet recentment un mini-reportatge des de la Comissió de la Assemblea de barri Poble Sec: Dos anys intercanviant béns, serveis i coneixements sense passar pels euros:

TROCASEC from Asssemblea Poble Sec on Vimeo.

Si n'heu fet algun video d'aquest estil a la vostra xarxa també, no dubteu a penjar-ne una còpia a intercanvis.net per a fer-ne més difusió de la vostra xarxa!

Objectiu per a 2012: Ajudar a formar noves xarxes d'intercanvi!

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 01/01/12 14:00h - (2200 Lectures)
Futur

Ja ha passat un altre any i les xarxes d'intercanvi es continuen estenent pels Països Catalans (com a mínim): més de 1400 persones registrades a intercanvis.net entre totes les xarxes!

Cal recordar que l'objectiu d'aquesta web no era unificar les xarxes d'intercanvi, ni molt menys, sinó:

 1. ajudar a aglutinar informació: on són, qui hi ha, com hem puc posar en contacte amb ells/es, quan fan el següent mercat/fira d'intercanvi, o curs/taller de la seva XIC, etc.
 2. facilitar que la gent de cada lloc interessada en el tema es pugui posar en contacte més fàcilment per muntar-ne una nova xarxa local a on viuen, etc.


El primer objectiu s'ha anat assolint a través del llistat jeràrquic de pàgines Wiki amb informació de les diferents xarxes, que cadascú pot modificar per a actualitzar la informació que hi consta per al seu barri o ciutat:
http://intercanvis.net/Xarxes

El segon objectiu encara queda per assolir, atès que els primers anys aquesta web no estava preparada per registrar en format base de dades l'origen de les persones que s'hi apuntaven. Però des de fa ja més d'un any, si que es pot indicar fàcilment de quina província és cadascú i quina és la xarxa d'intercanvi més propera que té.
Aquests darrers dies, a més, s'han estat endreçant la base de dades d'usuaris per posar la seva localitat en format de base de dades, de forma que aquestes persones surtin llistades a les pàgines de les seves xarxes més properes (existents, o per crear-se).

Per un Nadal sostenible i solidari: INTERCANVIA ! (a Reus i arreu's :-)

Autor: Xavi, de part de dcn_a_reus.cat - Publicat el: Ds 03/12/11 11:47h - (3910 Lectures)
Novetats

S’acosta Nadal, època de l’any en què s’accentua considerablement el consum de les famílies, especialment en la compra de joguines i articles infantils què incrementen la generació de residus en comparació amb la resta de l'any.

L’arribada de noves joguines a casa sovint esdevé la generació de “nous” residus a causa del desús. Però un objecte usat no és un residu; És un objecte que ha canviat de valor pel seu propietari però què manté la seva funcionalitat i prestacions.

Fer possible un Nadal més sostenible i solidari és ben senzill.

Com fer-ho ? :-) Continua llegint...

VII Trobada de Coordinació entre Xarxes d'Intercanvi

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 26/11/11 23:21h - (2738 Lectures)
InterXarxes
VII Trobada de Coordinació entre Xarxes d'Intercanvi de Bens Serveis i Coneixements

Avui 26/11/11 s'ha fet finalment la propera trobada de coordinació entre xarxes d'Intercanvi. És probable que més faci públic un resum de la reunió. Però ja avancem que s'ha proposat que la propera trobada sigui el 18 de febrer de 2012, probablement a l'Ateneu Rosa de Foc de Barcelona, i per saber més de l'experiència dels bancs del temps així com de les xarxes d'intercanvi de coneixements que hi ha arreu.

Sota podeu veure algunes fotos de la trobada, així com una capsula breu de 30 segons que ha sortit avui mateix a BarcelonaTV sobre la celebració del Dia Internacional Sense Compres i del mercat d'intercanvi que s'ha celebrat a la plaça.

Algunes Fotos: https://plus.google.com/photos/100564459350714390122/albums/5700545842789532273/5700546282032218466

26/11/11 Noticia a BTV: "Mercat d’intercanvi per commemorar el dia internacional sense compres"

26N: Dia sense compres + Mercat d'Intercanvi + Assemblea InterXarxes

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 19/11/11 21:13h - (2867 Lectures)
Novetats

El proper dia 26 de novembre es convoca a nivell internacional el dia sense compres. Des de la comissió de decreixement de l'acampadabcn recollim aquesta convocatòria per criticar el model de consum, com a part fonamental del sistema polític i econòmic que volem canviar.

Dissabte vinent ens trobarem a Plaça Catalunya de Barcelona per a generar un espai de reflexió i alternatives al consum actual:
10h: Mercat d'Intercanvi
12h: Assemblea Xarxes d'Intercanvi de Catalunya
14h: Dinar-Picnic (porta alguna cosa per compartir)
16h: Teatre-Fòrum al Portal de l'Angel
17h: Xerrada: Decreixement
18h: Taller de Danses

També us convidem al cicle Més enllà del dia sense compres. Cicle de tallers i xerrades sobre consum crític i transformador. durant el mes de desembre.

Trobareu més informació a http://diasensecompres.wordpress.com/

Feu-ne difusió!

Campanya d'Intercanvi de Roba a Barcelona Ciutat

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 19/11/11 20:57h - (4053 Lectures)
Image


Durant aquest mes de novembre s'estan fent tot un seguit d'activitats i tallers gratuïts sobre el consum responsable de roba. Per a petits i grans, del 16 al 26 de novembre. Hi participen La Fàbrica del Sol, diversos centres i entitats cíviques de la ciutat. Molt interessant que un Ajuntament també ofereixi els seus espais per a facilitar els intercanvis entre la gent de forma lliure (ni que sigui per una campanya puntual en el temps i en l'espai i per a un tipus molt reduït d'objectes).

I molt interessant que emprin una moneda local pròpia ("punts", que en el fons, no és és que una moneda local).
Si la cosa triomfa (que segur que si), que li caldrà a aquest ajuntament (i/o a altres) per a estendre aquesta iniciativa en el temps, espai, tipus d'objectes, tipus de moneda social emprada... ;-)

Per saber-ne més, podeu llegir la notícia sencera aquí, o descarregar-vos el seu pdf:
http://www.mcrit.com/crbs/bd/normativa_equipaments_renova2011.pdf

Propera trobada de Coordinació entre Xarxes, i mercat d'intercanvi a Plaça Catalunya de BCN

Autor: InterXarxes - Publicat el: Dl 31/10/11 23:47h - (5365 Lectures)
InterXarxes
Proposta des de decreixement-15M i nova proposta Trobada InterXarxes


Ha arribat una proposta de la gent de la Comissió de decreixement 15-M (veure correu més avall), que proposen a les diferents Xarxes d'Intercanvi de Catalunya, que per el dia internacional sense compres, que és el dissabte 26 de novembre, es faci fem un Mercat d'Intercanvi sense diners a la Pl. de Catalunya de Barcelona, mostrant la riquesa de les diferents iniciatives que ja existeixen a Catalunya, portades a terme per diferents Xarxes d'Intercanvi de béns, serveis i coneixements (sense la necessitat de l'ús dels diners)

Novetats a la web durant Octubre de 2011

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 31/10/11 23:08h - (5431 Lectures)
Novetats

Des de fa molts mesos intercanvis.net anava una mica lent després que un usuari publiqués informació nova, a causa de l'enviament instantani de notificacions per correu-e sobre els canvis al prop del miler de persones subscrites als correus instantanis. En el butlletí del passat mes de Juliol ja es va anunciar que s'estava treballant per posar solució ( http://intercanvis.net/article33-Avisos-instantanis-i-Butlleti-mensual-de-novetats ).

Recentment s'ha posat en marxa un canvi que permet a la web tornar a funcionar amb més agilitat. Ara, per omissió, els usuaris rebeu la majoria d'avisos instantanis de forma agrupada en un sol correu diari per la nit.

El format d'aquest resum diari és millorable, per descomptat, i és posible que en propers mesos es canviï lleugerament per a que es puguin identificar més fàcilment els diferents apartats que hi conté.

Image

Avisos instantanis i Butlletí mensual de novetats

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 31/07/11 19:24h - (2919 Lectures)
Important

Fa poques setmanes hem superat els 1200 usuaris registrats a intercanvis.net, entre la gent de totes les xarxes d'intercanvi registrades ! Això fa que la web vagi una mica més lenta en desar les vostres demandes i ofertes noves, i ens suposa haver de redissenyar algunes coses per poder mantenir aquest creixement continuat dels darrers mesos.

Entre les coses que estem redissenyant hi ha
1) el sistema d'enviament de correus-e amb avisos instantanis, i
2) el butlletí mensual de novetats.

1. Sistema d'enviament de correus-e amb avisos instantanis


En donar-vos d'alta en el darrer any (aproximadament), heu degut notar que inicialment estàveu apuntades a rebre totes les demandes i ofertes noves per correu-e. I en entrar a la web, us podíeu desapuntar de rebre aquests correus-e. Hi ha gent a qui li van bé. A altres no. Així que cadascú s'ho configura com li sigui més útil. Hi ha més de 200 persones que tenen indicat de rebre avisos instantanis, i això fa que la web sembli que es quedi penjada al mateix moment que algú publica nova informació (pot trigar vàrios minuts d'enviar tots aquests correus cada vegada).

Estem en vies de demanar a algun programador que faci que els correus-e d'avisos instantanis s'enviïn durant la nit, (per no interferir amb el rendiment de la web durant el dia). Però encara no estan acabats aquest canvis. Ja informarem de les novetats quan estiguin enllestides.

Gràcies per la paciència per esperar una estona quan afegiu una nova demanda, oferta, esdeveniment a l'agenda comú ...

2. Butlletí mensual de novetats.

Amb el Butlletí mensual de novetats hem fet quelcom similar al que ja vam fer l'any passat amb els avisos automàtics: els nous usuaris registrats estaran apuntats inicialment de forma automàtica sense haver de fer res extra. I es podran desapuntar en qualsevol moment, a través de l'enllaç que rebran a la part inferior dels butlletins.

De cara a fer l'administració dels butlletins més senzilla amb aquest nova política de subscripcions, hem hagut de posar a zero el sistema de subscripcions, de forma que tothom esteu subscrits inicialment ara a aquest butlletí general de novetats mensuals.

Si sou dels que preferiu no rebre aquest butlletí mensual, ho podeu indicar així a través de l'enllaç del final de butlletí i automàticament deixareu de rebre'l els propers mesos.

Atentament

Xavi de Pedro
Un dels administradors d'intercanvis.net, i membre de l'equip de coordinació InterXarxes

Crida solidària per a un allotjament comunitari

Autor: Xavi, en nom de David Fernández i Paco Hernández - Publicat el: Ds 23/07/11 18:19h - (3482 Lectures)
Futur

Com sabreu, del 8 al 10 de setembre es celebrarà a Barcelona el congrés de constitució de la Xarxa Europea d'Economia Solidària (RIPESS), que aplegarà prop de 100 persones de diferents països europeus. Un repte per a totes i tots. Des de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, (XES) hem assumit l'organització de la trobada i com coneixem a fons la política de retallades de totes les administracions públiques, hem apostat per un model que, a excepció de cercar recursos per a les imprescindibles traduccions pel multilingüisme que viurem, aposta decididament per l’autogestió.

La formula és que les persones de les delegacions que vindran es paguin viatges i manutenció, mentre nosaltres ens comprometem a cercar allotjaments solidaris per a aquestes tres o quatre nits. És per aquest motiu, que us demanem la vostra col·laboració urgent. Estem cercant llits disponibles entre el 8 i el 10 de setembre en cases particulars. Un, dos, els que pogueu.

Premis Nou Barris 2010 - Xarxa Intercanvi de Coneixements

Autor: Xavi - Publicat el: Dj 30/06/11 23:01h - (3353 Lectures)
Opinió

Darrerament s'han fet algun debat sobre xarxes d'intercanvi de coneixements (que jo sàpiga, l'últim a Ecoconcern). Una d'elles ha estat guardonada per l'Ajuntament de Barcelona en l'últim any: La XIC de Nou Barris, tot un exemple del que aprendre moltes coses... (mai millor dit! wink )

Sembla que hi ha interès en aquestes iniciatives, que de vegades les tenim més a prop d'on vivim del que ens pensem.

Es pot veure un breu recull en imatges en aquest mini-vídeo, per als que tingueu curiositat per veure quina pinta pot fer tot plegat una mica:


Com diu el Rafa, de Nou Barris: "Red de intercambio de conocimientos: donde el dinero vale un pimiento!"

Moneda complementaria experimental

Autor: Francisco Ortega - Publicat el: Dl 20/06/11 07:02h - (2239 Lectures)
Eines

Kptl_Truth 10.000. Saludos, y enhorabuena por esta página. Comparto aquí un recurso informático.

KT 10000 es un moneda complementaria en formato electrónico asumiendo una posible nueva teoría del valor y que vincula la cantidad económica de una persona a su calidad axiológica. Es un experimento en red social. No es un programa para máquinas personales, sino para servidores. Está aquí.


Espero que además os guste el cuento Isla Cincuenta, un modelo explicativo del funcionamiento del programa.

Enhorabuena otra vez por esta red. Gracias, un saludo.
Francisco.

Xaingra (Xarxa d’Intercanvi de Gràcia) i XIC Gràcia (Xarxa d’Intercanvi de Coneixements)

Autor: Claudia - Publicat el: Dl 07/03/11 19:50h - (10685 Lectures)
Image Image


Xaingra (Xarxa d’Intercanvi de Gràcia) va néixer a l’Ateneu Rosa de Foc l’any 2003 com una iniciativa de veïns i veïnes del barri disconformes amb el model econòmic actual, de consumisme desmesurat. La xarxa pretén iniciar el camí cap a un model alternatiu, en el qual les nostres activitats econòmiques actuals siguin substituïdes progressivament per intercanvis solidaris informals, sense la utilització del diner.

Primer vídeo sobre XICs (anys 90!)

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 27/02/11 13:16h - (3449 Lectures)
Novetats

Sabíeu que als anys 90 hi havia ja força Xarxes d'Intercanvi de Coneixements (XIC) actives per Catalunya?

A la darrera trobada InterXarxes els companys de Castelldefels ens en van parlar d'un vídeo de llavors que hi recollia alguns exemples de XICs i en citava molts altres. Aquest deu ser el primer vídeo sobre les Xarxes d'Intercanvi de Coneixements de Catalunya! (Març de 1999, Serveis de Cultura Popular):

Nou logo

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 27/02/11 13:13h - (5077 Lectures)
Novetats

A la reunió de coordinació d'InterXarxes del 19 de febrer de 2011 a Castelldefels, tenint en compte les votacions de la web i les opinions i discussió a la trobada, es va escollir finalment afegir el dibuix de la proposta de logo número 1 (l'esfera del món feta per les tres mans) amb un tipus de lletra similar al del logo anterior (canviat de color rosa a color taronja com la web actual).

Així el nou logo ha esdevingut aquest:

Image

Enhorabona a tothom qui ha participat en el procés via web o a la trobada de Coordinació entre Xarxes d'aquest mes de febrer, i gràcies a l'Oscar Barcelón pels dissenys! Ja tenim nova imatge pública i logo!

Moneda comunitària sense mercantilitzar els cercles propers

Autor: Xavi - Publicat el: Dv 31/12/10 23:42h - (9596 Lectures)
Opinió

Fa setmanes que a les fires i mercats d'intercanvi d'arreu sento comentaris de persones que se n'adonen que emprar moneda comunitària/social/complementària... (Ecos, EcoCoops, EcoSenys...) fa que la gent pugui "canviar el xip" i no estigui tant per demanar el que necessita i oferir el que té, com per pensar si té prou diners (en moneda comunitària, això sí) per comprar allò que ofereix una altra persona.

Relat post-25è anniversari de la Fira d'intercanvi de Mieres

Autor: Xavi - Publicat el: Dj 30/12/10 23:09h - (4157 Lectures)

El passat 14/11/10 es va celebrar el 25è anniversari de la Fira d'intercanvi de Mieres. Havíem sentit a dir que els primers mercats d'intercanvi de la història recent de Catalunya van ser precisament allà, i teníem molta curiositat per poder anar-hi alguna vegada a viure-ho en primera persona.

Comparteix la teva reflexió/notícia!

Autor: InterXarxes - Publicat el: Ds 04/12/10 18:22h - (14268 Lectures)
Futur

Aquesta secció de publicacions és oberta a les teves notícies, reflexions, ...

Poden ser opinions personals o de grup/node/xarxa, revisió de mercats passats, reflexions sobre cap a on aneu/anem, futur de les xarxes d'intercanvi, moneda comunitària, etc.

El que es mirarà d'evitar serà que s'enviï com a publicació ofertes i demandes concretes (per això ja tenim la secció d'ofertes i demandes), ni anunci de properes reunions, mercats o fires d'intercanvi, que s'han d'anunciar a l'apartat del Calendari/Agenda).

Novetats a la web durant Novembre'10

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 04/12/10 18:15h - (3760 Lectures)
Eines

Aquest passat mes de Novembre de 2010 s'han fet una sèrie de canvis de diversa magnitud a la web d'intercanvis.net:

 • S'ha pujat la web a la nova versió del programari lliure "Tiki v6"
  • es permetrà sistema de caducitat d'ofertes i demandes automàtiques, amb avisos previs per correu-e, si la persona que ho va afegir fa temps no actualitza la seva informació i confirma que encara és vigent l'oferta o demanda, etc.
  • es permetrà emprar CCLite, software de moneda comunitària de programari lliure ( veure notícia prèvia: http://intercanvis.net/art8 )
  • i moltes altres millores (més informació a http://doc.tiki.org/Tiki6 )
 • afegit "passa-ho!" als ítems d'ofertes i demandes (per difusió més fàcil via xarxes socials a amics, etc)

...

Documental "Homenatge a Catalunya II"

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 04/12/10 17:59h - (4781 Lectures)
Novetats

Recentment s’ha fet públic un documental elaborat per Manuel Castells, Joana Conill, i Alex Ruiz, anomenat “Homenatge a Catalunya II” [1], i amb llicència de copyright de Creative Commons “Atribució Compartir per igual”.

Image


Aquest documental es podria haver titulat perfectament també “Una altra Vida és possible”, atès que recopila un recull d’experiències desenvolupades arreu de Catalunya relacionades amb altres maneres d’organitzar l’economia local, en aspectes tan quotidians com l’allotjament, els horts urbans, les agrupacions de pares i mares novelles que col·laboren en l’educació dels seus fills amb el suport, a més, d’algun professional de l'educació que els ajuda, contractada per ells mateixos.

Pàgina: 2/3
123

Cerca a Google [intercanvia] [Alternar verticalment]

 
intercanvis.net
WWW

Col·labora! [intercanvia] [Alternar verticalment]

Vàries formes:
1. Via Moneda Social
2. Via Transferència a CC
3. Via Paypal
4. Ajudant en la web

Canvia l'Idioma [intercanvia] [Alternar verticalment]