Carregant...
 

Articles Ajuda

20è Mercat d'Intercanvi de Collblanc - la Torrassa (L'H)

Autor: xic.cat - Publicat el: Dg 15/04/18 10:59h - (10456 Lectures)
Novetats

Dissabte 21 d'abril de 2018 al matí celebrarem el 20è Mercat d'Intercanvi de Collblanc - la Torrassa, a la Plaça Espanyola de L'Hospitalet.

Image

Us recordem que aquest mercat és obert a tothom, i es pot participar portant tots aquells objectes que teniu a casa i no utilitzeu, però que conserveu en bon estat, i intercanviar-los amb els que porten les altres persones, sense diners pel mig! No es pot vendre ni comprar res! (és un mercat d'intercanvi, no de segona mà). També podeu intercanviar els béns per serveis i/o coneixements.

Com ja és habitual, disposarem d'un bon nombre de taules per exposar els béns que vulguem intercanviar (sempre va bé portar una tela igualment per tapar la taula), així com de les cadires que facin falta. Recordeu però que les taules no es reserven! Tot i això és d'agrair que la gent que vol exposar en taules pugui venir a muntar-les i al recollir les plegui i les arraconi allà on decidim guardar-les, així entre totes es farà més lleuger i amè. Al finalitzar cal recollir tot allò que hem intercanviat, evitant deixar objectes abandonats per la plaça.

10è Mercat d'Intercanvi de Nou Barris - La Troca

Autor: Troca9b - Publicat el: Dc 06/05/15 20:10h - (4980 Lectures)
Novetats

Ens complau convidar-vos a participar en el 10è Mercat d'Intercanvi de Nou Barris - La Troca, que organitzem el proper diumenge 10 de maig, de 11:00h a 14:00h, dintre de la 35a edició de la Cultura va de Festa.

El lloc de trobada serà a la part inferior del Parc de la Guineueta. Si veniu en Metro L4 Llucmajor. En Bus: 11, 32, 47, 50, 51, 73, 76, 80 i 81.

Recordar que per aquest mercat no farem reserva de taules de manera que cal ser una mica puntual en arribar.

Al llarg del matí es farà un taller gruatuït de punt! només caldrà que portis les teves agulles i llana.

Tot això amenitzat amb la música de Dj The luizzy. No t’ho pots perdre!

Per qualsevol dubte poseu-vos en contacte.

Ens veiem aviat Troca - Mercat d'Intercanvi de Nou Barris
http://latroca.noubarris.org

Image

Mercat de Pagès (Sense euros) a l'Esquerra de l'Eixample (Barcelona)

Autor: Mercat de Pagès de L'esquerra de l'eixample  - Publicat el: Dg 26/04/15 10:25h - (4750 Lectures)
Novetats

Organitzem un mercat de intercanvi el proper Dissabte 9 de maig de 2015, de 10 a 14:30h, a Consell de Cent/Viladomat de Barcelona, lligat al mercat de Pagès que fem cada mes.

Ens agradaria que ens ajudéssiu a fer difusió i qualsevol forma de col·laboració que se vos acudeixi

Gràcies

Mercat de Pagès de L'esquerra de l'eixample
Image

Vídeo del taller d'Economies naturals amb comparativa de xarxes d'intercanvi (FSCat2014)

Autor: Xavier de Pedro Puente - Publicat el: Dv 25/07/14 13:23h - (4317 Lectures)
Novetats

El passat Fòrum Social Català de 2014 es va presentar un taller de comparativa de xarxes d'intercanvi. Mitjançant cartes de joc es va fer una simulació de 4 models:

  1. el troc,
  2. la moneda social,
  3. el diner de crèdit, i
  4. l'economia natural sense diners.

Es van observar els resultats i es va generar un debat on es va il·lustrar l'eficàcia de les economies naturals.

Vídeo íntegre del taller:

Més informació: http://2014.forumsocialcatala.cat/item89

II Festival d'Intercanvi de Sabers (Lleida)

Autor: Joan de cooperativa.cat - Publicat el: Dj 13/03/14 18:59h - (4549 Lectures)

Ja arriba el Programa Complet del II Festival d'Intercanvi de Sabers que es durà a terme a El Xop, Lleida els dies 14, 15 i 16 de març.

Un programa carregat de Sabers per compartir-los durant el cap de setmana, i podem autogestionar-nos la Salut entre totes. Tècniques de medicina tradicional xinesa, plantes medicinals, cuina tradicional i alimentació, emocions, tècniques corporals i un llarg etcètera que trobareu al cartell adjunt, al facebook, o a la pàgina de L'Art du Soleil.

A més a més del programa també hi ha un espai on oferir i rebre teràpies individuals, de forma autogestionada a l'espai de la piràmide energètica de El Xop.

Programa: Image Festivaldesaber Lleida 2014 100px

Renova la teva roba (Barcelona): 11-23 Nov

Autor: BertaRenova - Publicat el: Dj 24/10/13 18:51h - (5318 Lectures)
Novetats

“Renova la teva roba” és una iniciativa per fomentar la prevenció de residus i el consum responsable entre ciutadanes i ciutadans, promoguda des d’entitats, equipaments i l’Ajuntament de Barcelona. Consisteix en una xarxa de punts d’intercanvi de peces roba que es posen en funcionament arreu de la ciutat en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. La 3a edició del “Renova la teva roba” tindrà lloc en el marc de la 5ª Setmana Europea de Prevenció De Residus que es celebrarà del 16 al 24 de novembre del 2013.

Més informació: http://w110.bcn.cat/portal/site/LaFabricaDelSol/menuitem.3dadfc718cdedd8900210021a2ef8a0c/?vgnextoid=edd7ead381db1410VgnVCM1000001947900aRCRD&vgnextfmt=formatDetall&lang=ca_ES

Documentos TV - Monedas de cambio: "Han venido para quedarse"

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 14/10/13 17:03h - (4244 Lectures)
Novetats

Ahir diumenge van fer un reportatge molt interessant sobre les monedes socials, alternatives, complementàries... que hi ha a Espanya, amb exemples també d'altres lloc del món, i amb nombrosos exemples també de monedes existents a Catalunya.

El podeu veure a:
http://www.rtve.es/television/20131009/documentos-tv-monedas-cambio/760907.shtml

Enhorabona a tothom qui ha participat!

Image

Xaingra: 10 anys creant alternatives (Audiovisual)

Autor: Xavi - Publicat el: Dm 27/08/13 13:11h - (5331 Lectures)
Novetats

Per a les persones que encara no conegueu la Xarxa d'Intercanvi de Gràcia, de Barcelona (Xaingra), us pot interessar aquest audiovisual que van fer públic el dia de la seva celebració dels 10 anys d'existència com a xarxa d'intercanvi. I per als que ja els coneixem, també ens pot fer gràcia "re-llegir" la seva trajectòria i conèixer detallets nous que se'ns havien passat per alt, etc.


Felicitats de nou, Xaingra!

Aj. de BCN: 'Aquesta primavera, Renova la teva roba'

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 04/05/13 13:55h - (5717 Lectures)
Novetats

Nova campanya de l'Ajuntament de Barcelona: "Aquesta primavera, Renova la teva roba".

Estrena faldilles, samarretes, pantalons, complements... Fins l’11 de maig, vine a renovar la teva roba en un dels tres punts d'intercanvi de la ciutat.

Tria entre els 3 punts d'intercanvi!: ...

Vicenç Sanclemente de RTVE1 ens visita

Autor: núria - Publicat el: Dv 03/05/13 10:49h - (5300 Lectures)
Novetats


Dilluns passat ens va visitar Vicenç Sanclemente, redactor telenotícies a RTVE Corporació i professor associat a la Universitat Pompeu Fabra. Anteriorment havia estat com Corresponsal a Londres, Mèxic DF, l'Havana, Washington i Beijing a RTVE Corporació.

Aquí us deixo un breu però magnífic reportatge.

Podeu veure els dos reportatges que es van passar aquell dia, migdia i nit.

1er mercat d'intercanvi de nou barris

Autor: núria - Publicat el: Dm 30/04/13 20:13h - (5338 Lectures)
Novetats

Ens complau convidar-vos al naixement del 1er Mercat d'intercanvi de Nou Barris el proper diumenge 5 de maig al Parc de la Guineueta en el marc de la Cultura va de Festa.

Aquest projecte és fruit de la inquietud de moltes persones i col·lectius del barri que, davant la situació econòmica, social i política actual, volem canviar les coses des de l’acció local perquè creiem que hi ha altres formes d'organització més properes, solidàries i justes.

Amb aquesta voluntat, engeguem el Mercat d'Intercanvi de Nou Barris. Un mercat itinerant, periòdic, de béns i serveis, sense diners, on també hi trobaràs informació sobre totes les iniciatives d'economia solidaria del districte.

En aquest 1er Mercat d'Intercanvi de Nou Barris, volem donar a conèixer el projecte i convidar-vos a la participació.

Intercanvis amb moneda social ECOSOL a la 1a Fira d'Economia Solidària de Catalunya

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 29/09/12 21:40h - (4973 Lectures)
Novetats


Els propers 27 i 28 d'Octubre es celebrarà la 1a Fira d'Economia Social de Catalunya (FESC) a la fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona. Es preveu que en aquesta 1a FESC 3500 entitats mostrin que un altre món és possible: es reuniran les empreses i entitats per sectors adreçats al consumidor final i aplegarà uns 7.000 assistents. D’aquesta manera mostrarà que es poden resoldre la major part de les necessitats de la vida dins l’economia solidària. Aquests sectors seran: habitar (habitatge, mobilitat, energia, béns electrodomèstics…), alimentar-nos, vestir-nos, conèixer (educació, cultura, comunicació), cuidar, divertir-nos i, finalment, gestionar-nos (finances ètiques, serveis a empreses).

I tal i com diuen, només es podrà emprar la nova moneda social ECOSOL que posaran en marxa a la Fira:

Cita:
Totes les transaccions econòmiques que es realitzin en el marc de la fira es faran amb moneda social. Això no obliga als visitants a comprar una entrada ni moneda social si només venen a visitar, doncs la fira serà de portes obertes, però si volen comprar productes exposats si que caldrà comprar ECOSOLS a la guixeta de canvi. Els feriants que vulguin vendre productes haurien d’establir un preu en ecosols pels seus productes. L’objectiu és que la Fira sigui l’inici d’una xarxa d’intercanvi amb ecosols entre empreses solidàries i entre aquestes i consumidors/es responsables.


Més informació:

ETI 2012: Ompliu la plantilla sobre la vostra xarxa

Autor: Xavi - Publicat el: Dv 31/08/12 15:22h - (4080 Lectures)
Novetats

De cara a preparar bé l'Espai de Trobada d'Intercanvis 2012 del 6 d'octubre de 2012, on poguem compartir experiències i reflexions les diferents xarxes d'intercanvi, bancs del temps, xics, ecoxarxes, etc. , s'ha preparat una plantilla de document per a que cada xarxa la pugui omplir abans de la trobada:
En format .odt: http://intercanvis.net/dl369 | .rtf: http://intercanvis.net/dl373 | .pdf: http://intercanvis.net/dl370

Més informació sobre la trobada:
http://intercanvis.net/ETI

Ens veiem el dia 6 d'octubre a l'Aurea Social de Barcelona!

'Horas, La Moneda De Ithaca, En El Corazon De Los EE.UU.' per Carlos Fresneda

Autor: Reyes Hernández - Publicat el: Dg 01/07/12 22:19h - (4774 Lectures)
Novetats

Article "Horas, La Moneda De Ithaca, En El Corazon De Los EE.UU." per Carlos Fresneda. Publicat a la pàgina web BURBUJA, foro de economía (06-12-08)
Hay un lugar en Estados Unidos donde cerró un McDonalds por falta de negocio.

"Un lugar que ha puesto en marcha su propia moneda local (las horas), con una bucólica ecoaldea camuflada en un vergel de bosques y lagos, con un fastuoso mercado de granjeros que todos los fines de semana atrae a cientos de turistas, con 30.000 vecinos volcados en cuerpo y alma en todo tipo de asociaciones y cooperativas."

+ llegir més

http://www.burbuja.info/inmobiliaria/burbuja-inmobiliaria/91600-horas-moneda-de-ithaca-corazon-de-ee-uu.html
http://www.ci.ithaca.ny.us/payment-center.cfm

Nova XIC "Connecta"

Autor: Xavi, Gloria, Andrés i Maribel - Publicat el: Dv 29/06/12 22:26h - (5133 Lectures)
Novetats

Aquest juliol comença una nova Xarxa d'Intercanvi de Coneixements (XIC) dels barris de la Marina (de Barcelona) i Gran Via Sud del Districte de Santa Eulàlia (de l'Hospitalet de Llobregat), en un espai que ens ofereix la Biblioteca de Francesc Candel. C/Amnistia Internacional, 10; 08038 Barcelona. Tel.: 933 325 375. Mapa: http://goo.gl/maps/f3kt

Image

NiCinc. I Mercat d’intercanvi del Solsonès

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 28/05/12 13:28h - (4145 Lectures)
Novetats

Dissabte 2 de Juny de 2012 a la plaça Major de Solsona.
Munta la teva paradeta!

Intercanvia tot allò que ja no fas servir (en bon estat i net) per altres coses que necessites: eines, discos, llibres, roba, plantes, jocs, electrodomèstics, massatges, mobles, CD, menjar, productes d’horta, artesania, DVD, objectes de la llar, material informàtic, esportiu …

Veure el Ni5_Programa.pdf

Mercat d'Intercanvi a l'Eixample Esquerra

Autor: Mercat d'Intercanvi a l'Eixample Esquerra - Publicat el: Dv 11/05/12 10:20h - (4344 Lectures)
Novetats
Dissabte 12 de Maig, en context de la "festa al carrer: fem nostre l'espai public" del grup Recreant Cruïlles, projecte veïnal en el qual estan treballant diversos col·lectius amb l'objectiu de la recuperació del solar d'un antic convent del barri.


En un futur pròxim, esperen poder implantar al solar diferents activitats esportives i un hort urbà per fer d’aquest espai un punt de trobada cultural i social mentre es segueix apostant fort per la peatonalització d’alguns carrers i la reivindicació escolar i dels equipaments que l’ajuntament havia promès que hi construiria.

Durant el 11 i 12 de Maig es portaran a terme diversos tallers i activitat, entre els quals, un mercat d'intercanvi el dissabte a les 10h del matí. Serà al carrer consell de cent, entre els carrers Viladomat i del Compte Borrell. Esteu totes convidades!!!

Intercanvi de Llibres per Sant Jordi!

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 15/04/12 20:04h - (5540 Lectures)
Novetats

Aquest Sant Jordi sembla que hi ha força iniciatives promovent l'intercanvi de llibres.

BCN: "Participa al mercat d'intercanvi de llibres, crea petits relats o microrelats i guanya en cultura. Busca el teu punt més proper de la xarxa d'intercanvi. Del 16 al 28 d'abril." URL

L'Hospitalet de Llobregat (Santa Eulàlia): Porta el teu llibre fins el 20 d'abril i et donaran un vale que podràs canviar per un altre llibre el dia de Sant Jordi. Punts de recollida de llibres:

  • Biblioteca de Santa Eulàlia. C/Pareto 22, tardes.
  • Centre Cultural de Santa Eulàlia. C/Santa Eulàlia 60, tot el dia.

Evidentment, que a intercanvis.net podeu trobar tota una sèrie de llibres esperant que els demaneu o oferiu! :-) Veieu:
http://intercanvis.net/Llibres

En coneixeu més iniciatives d'intercanvi de llibres a altres localitats?

Fira Anual de 2012 de Tallers d´intercanvi a Can Fulló (prop de Mataró)

Autor: Pablo - Publicat el: Dl 26/03/12 19:58h - (7125 Lectures)
Novetats

Els dies 28 i 29 d´Abril celebrarem a Can Fulló, una Masia propera a Mataró, una trobada de tota la gent que es dedica a intercanviar coneixements o coses. Li diem Fira Anual de Tallers d´intercanvi i ho portem fent més de 10 anys.

Sempre és molt especial perquè ens permet prendre contacte amb altres persones que tambien volen compartir el que saben i es crea un clima molt agradable, relaxat i alhora d'aprenentatge.

És una trobada en la qual festegem el fet d'intercanviar, valorem a les persones pel que són i ens oblidem dels diners.

Durant tot el Dissabte i el matí del Diumenge farem Tallers. Quins?. Els que la gent proposi. Lo normal és que es facin 6 grups de Tallers (2 pels matins de dissabte i diumenge i altres 2 a la tarda del dissabte). Cada persona tria el Taller que més li ve de gust fer en aquest moment.

Video TED de la Xerrada al CCCB sobre "Xarxes d'Intercanvi i Saviesa Col·lectiva"

Autor: TEDxRamblas - Publicat el: Dg 25/03/12 20:20h - (3975 Lectures)
Novetats

El mes passat vam anunciar una xerrada al CCCB sobre el tema de les Xarxes d'Intercanvi (de Bens, Coneixements i Serveis dels Països Catalans) i la Saviesa Col·lectiva:
http://intercanvis.net/article45--Xarxes-d-Intercanvi-i-Saviesa-Col-lectiva-a-TEDxRamblas-2012-16-Febrer-CCCB

Ho van filmar i ara es pot veure el video a youtube:


Més informació: http://intercanvis.net/TED

Move Commons logo Move Commons Non-Profit, Reproducible, Reinforcing the Digital Commons, Grassroots

Trocasec, el reportatge

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 22/01/12 19:54h - (4034 Lectures)
Novetats

A Trocasec han fet recentment un mini-reportatge des de la Comissió de la Assemblea de barri Poble Sec: Dos anys intercanviant béns, serveis i coneixements sense passar pels euros:

TROCASEC from Asssemblea Poble Sec on Vimeo.

Si n'heu fet algun video d'aquest estil a la vostra xarxa també, no dubteu a penjar-ne una còpia a intercanvis.net per a fer-ne més difusió de la vostra xarxa!

Per un Nadal sostenible i solidari: INTERCANVIA ! (a Reus i arreu's :-)

Autor: Xavi, de part de dcn_a_reus.cat - Publicat el: Ds 03/12/11 11:47h - (5699 Lectures)
Novetats

S’acosta Nadal, època de l’any en què s’accentua considerablement el consum de les famílies, especialment en la compra de joguines i articles infantils què incrementen la generació de residus en comparació amb la resta de l'any.

L’arribada de noves joguines a casa sovint esdevé la generació de “nous” residus a causa del desús. Però un objecte usat no és un residu; És un objecte que ha canviat de valor pel seu propietari però què manté la seva funcionalitat i prestacions.

Fer possible un Nadal més sostenible i solidari és ben senzill.

Com fer-ho ? :-) Continua llegint...

26N: Dia sense compres + Mercat d'Intercanvi + Assemblea InterXarxes

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 19/11/11 21:13h - (4250 Lectures)
Novetats

El proper dia 26 de novembre es convoca a nivell internacional el dia sense compres. Des de la comissió de decreixement de l'acampadabcn recollim aquesta convocatòria per criticar el model de consum, com a part fonamental del sistema polític i econòmic que volem canviar.

Dissabte vinent ens trobarem a Plaça Catalunya de Barcelona per a generar un espai de reflexió i alternatives al consum actual:
10h: Mercat d'Intercanvi
12h: Assemblea Xarxes d'Intercanvi de Catalunya
14h: Dinar-Picnic (porta alguna cosa per compartir)
16h: Teatre-Fòrum al Portal de l'Angel
17h: Xerrada: Decreixement
18h: Taller de Danses

També us convidem al cicle Més enllà del dia sense compres. Cicle de tallers i xerrades sobre consum crític i transformador. durant el mes de desembre.

Trobareu més informació a http://diasensecompres.wordpress.com/

Feu-ne difusió!

Novetats a la web durant Octubre de 2011

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 31/10/11 23:08h - (6361 Lectures)
Novetats

Des de fa molts mesos intercanvis.net anava una mica lent després que un usuari publiqués informació nova, a causa de l'enviament instantani de notificacions per correu-e sobre els canvis al prop del miler de persones subscrites als correus instantanis. En el butlletí del passat mes de Juliol ja es va anunciar que s'estava treballant per posar solució ( http://intercanvis.net/article33-Avisos-instantanis-i-Butlleti-mensual-de-novetats ).

Recentment s'ha posat en marxa un canvi que permet a la web tornar a funcionar amb més agilitat. Ara, per omissió, els usuaris rebeu la majoria d'avisos instantanis de forma agrupada en un sol correu diari per la nit.

El format d'aquest resum diari és millorable, per descomptat, i és posible que en propers mesos es canviï lleugerament per a que es puguin identificar més fàcilment els diferents apartats que hi conté.

Image

Primer vídeo sobre XICs (anys 90!)

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 27/02/11 13:16h - (4591 Lectures)
Novetats

Sabíeu que als anys 90 hi havia ja força Xarxes d'Intercanvi de Coneixements (XIC) actives per Catalunya?

A la darrera trobada InterXarxes els companys de Castelldefels ens en van parlar d'un vídeo de llavors que hi recollia alguns exemples de XICs i en citava molts altres. Aquest deu ser el primer vídeo sobre les Xarxes d'Intercanvi de Coneixements de Catalunya! (Març de 1999, Serveis de Cultura Popular):

Nou logo

Autor: Xavi - Publicat el: Dg 27/02/11 13:13h - (6090 Lectures)
Novetats

A la reunió de coordinació d'InterXarxes del 19 de febrer de 2011 a Castelldefels, tenint en compte les votacions de la web i les opinions i discussió a la trobada, es va escollir finalment afegir el dibuix de la proposta de logo número 1 (l'esfera del món feta per les tres mans) amb un tipus de lletra similar al del logo anterior (canviat de color rosa a color taronja com la web actual).

Així el nou logo ha esdevingut aquest:

Image

Enhorabona a tothom qui ha participat en el procés via web o a la trobada de Coordinació entre Xarxes d'aquest mes de febrer, i gràcies a l'Oscar Barcelón pels dissenys! Ja tenim nova imatge pública i logo!

Documental "Homenatge a Catalunya II"

Autor: Xavi - Publicat el: Ds 04/12/10 17:59h - (7185 Lectures)
Novetats

Recentment s’ha fet públic un documental elaborat per Manuel Castells, Joana Conill, i Alex Ruiz, anomenat “Homenatge a Catalunya II” [1], i amb llicència de copyright de Creative Commons “Atribució Compartir per igual”.

Image


Aquest documental es podria haver titulat perfectament també “Una altra Vida és possible”, atès que recopila un recull d’experiències desenvolupades arreu de Catalunya relacionades amb altres maneres d’organitzar l’economia local, en aspectes tan quotidians com l’allotjament, els horts urbans, les agrupacions de pares i mares novelles que col·laboren en l’educació dels seus fills amb el suport, a més, d’algun professional de l'educació que els ajuda, contractada per ells mateixos.

Intercanvis.net actualitzat amb Tiki5

Autor: Xavi - Publicat el: Dl 17/05/10 19:30h - (3623 Lectures)
Novetats

Intercanvis.net ha estat actualitzat a la darrera versió de Tiki, que corregeix alguns errors menors ja coneguts i presents en aquesta web en els darrers mesos. A més, aquesta nova versió hi té importants millores de rendiment i algunes funcionalitats noves. Més informació a:
http://doc.tikiwiki.org/Tiki5

Queda pendent encara moure la web al nou servidor, tal i com vam acordar a darrera reunió d'InterXarxes.

Si us plau, aviseu si detecteu que alguna cosa no funciona (o si detecteu que alguna cosa va molt millor que abans, wink ), escriviu al fòrum:
http://intercanvis.net/forum1

Cerca a Google [intercanvia] [Alternar verticalment]

 
intercanvis.net
WWW

Col·labora! [intercanvia] [Alternar verticalment]

Vàries formes:
1. Via Moneda Social
2. Via Transferència a CC
3. Via Paypal
4. Ajudant en la web

Canvia l'Idioma [intercanvia] [Alternar verticalment]