Hola veïns i veïnes de Gràcia i afins!

Estem molt contentes d'anunciar-vos que el proper dissabte 1 de desembre farem el 54è Mercat d'Intercanvi de Gràcia, el primer organitzat conjuntament entre Xaingra i el GMM Lluïsos de Gràcia.

Ens uneix la voluntat de crear alternatives a un sistema capitalista que ens obliga a consumir per sobre de les nostres possibilitats i desitgos, un sistema que devora els nostres barris i escup qui no el fa ric, un sistema que fa mercaderia de la nostra idiosincràcia gracienca.

Coneixent-nos i reconeixent-nos entre el GMM i Xaingra hem confirmat que al barri som moltes les que ens hi enfrontem des del nostre dia a dia, comprant els nostres aliments a través de les cooperatives de consum, intercanviant i fent préstec d'objectes sense intermediar diners, difonent aquesta consciència als petits i petites del barri, promovent l'economia social i solidària de mil i una manera...tot i que sovint no ens coneixem.

Per això hem decidit caminar juntes, fer del mercat un espai de trobada divers i intergeneracional on satisfer-nos necessitats a través del suport mutu, i per què no, compartir i celebrar la nostra resistència quotidiana.

Data: 1 de desembre

LLoc: Plaça Virreina

Hora d'inici: 11h trobada a l'Ateneu Rosa de Foc per començar el muntatge del mercat

Hora final: 18h recollida de taules i cadires


Estem intentant fer dinar per tothom, porta el plat, got i coberts. Hi haurà música, micro obert i algunes sorpreses!

Adjuntem cartell i explicació del funcionament, podeu imprimir-lo i ajudar-nos a fer difusió per allà on vulgueu.


RESERVEU-VOS BÉ LA DATA, US ESPEREM!!!


XAINGRA I GMM LLUÏSOS DE GRÀCIA

"Cuando tu compras algo no lo compras con dinero, lo compras con el tiempo de tu vida que gastaste para tener este dinero". José Mújica.


Si vols saber més del funcionament de l'intercanvi segueix llegint ...


Com funciona el mercat?


Aquest espai l’hem creat per generar entre tots i totes una alternativa al model de consum capitalista actual, intercanviant béns, serveis, coneixements i el que s’ens acudeixi. Tothom és lliure de valorar el què ofereix com vulgui, però tingues en compte que:


Els DINERS NO són moneda d’intercanvi vàlida. Per això tampoc ens agrada fer gastar diners a ningú per satisfer l’intercanvi.
El valor monetari dels objectes a l'adquirir-los no és l'únic valor que tenen: el desig o necessitat de l'altre, la nostra manca d'ús, la possibilitat de reutilitzar... són valors que ens cohesionen.

Ofereix objectes en l’estat en que t’agradaria obtenir-los.

Si amb algú d’entrada no trobeu l’intercanvi, aneu més enllà del què hi ha sobre la taula i parleu una estona de les vostres capacitats, habilitats i necessitats per trobar alternatives... imaginació al poder!

Si tot i així no encerteu a trobar cap intercanvi, busqueu una tercera persona per fer un intercanvi a tres bandes... és complicat però és possible.

Que el mercat acabi esdevenint una alternativa econòmica és cosa de tots!!

Si tens qualsevol dubte o vols saber millor com funciona Xaingra, ves a la taula d’informació... allà t’ajudarem.
No abandonis els teus objectes no intercanviats a la taula, l’organització no és un punt de reciclatge ni aquesta plaça és un abocador.


També tenim una llista de correu per oferir i demanar intercanvis cada dia de l’any. Si vols inscriure’t o demanar més informació pots escriure a:

Xaingra: xaingra a rosadefoc.info

Ateneu Rosa de Foc: C/Robí 5 baixos, Vila de Gràcia. www.ateneurosadefoc.org Image